Toast svampe croque monsieur
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Opskrift på svampe-croque monsieur

Luksusudgaven af en croque monsieur tilberedt på surdejsbrød med lækkert fyld af sæsonens svampe. Servér toasten som nem og uimodståelig aftensmad. Find opskriften her.

Croque monsieur med svampe

En toaster kan hurtigt forvandle daggammelt brød til en lækker hapser.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Croque monsieur

  • 250 g svampe – vælg gerne forskellige slags
  • ½ fed hvidløg
  • kviste persille
  • ½ spsk. smør
  • 4 skiver surdejsbrød
  • ½ dl cremefraiche, 18 %
  • 1 spsk. grovkornet dijonsennep
  • 4 skiver emmentaler
  • 4 skiver parmaskinke

Spinatsalat

  • 100 g spinat
  • olivenolie
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Croque monsieur

  1. Børst svampene rene. Halvér de store.
  1. Pres hvidløget.
  1. Skyl og hak persillen.
  1. Smelt smørret på en pande, og rist svampe ved god varme i 3 min.
  1. Tilsæt presset hvidløg og persille, og vend rundt.
  1. Tag svampene af panden.
  1. Smør halvdelen af brødskiverne med cremefraiche og den anden halvdel med grovkornet sennep.
  1. Fordel emmentaler, parmaskinke og svampe på halvdelen af brødene, og læg den anden halvdel over.
  1. Pres brødene let sammen.
  1. Læg brødene i din toaster 2 ad gangen, og rist, til de er sprøde.
  1. Gentag med resten.

Spinatsalat

  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Vend spinat med olivenolie, og krydr med lidt flagesalt og peber.

Servering

  1. Halvér toastene, og servér med spinatsalat.