Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vaniljeis med nougat og appelsinskal

Denne dessert sætter det mest velsmagende og julede søde punktum på middagen.

© Anders Schønnemann

Til 4-6 personer

Appelsin, 1 stk. økologisk
Sukker, 1 dl
Vand, 1 dl

Is:
Æggeblommer, 5 stk. økologiske
Sukker, 1,5 dl
Piskefløde, 1?4 l
Sødmælk 1?4 l
Vaniljestang, 1 g
Nougat, 100 g

Skær appelsinen i fire både, og træk frugtkødet fra skallen.
•Skær hver skal i max. 1 cm tykke stave.
•Kom appelsinskallerne i en gryde med vand, og kog dem op.
•Hæld vandet fra, og gentag en gang mere. Dette er for at fjerne det bitre i skallen.
•Kom sukker og vand og kanelstang i en mindre gryde, og kog op.
•Kom skallerne heri og lad simre, indtil lagen koger tyk. Hold øje efter 10 min.
•Når sukkeret hænger ved appelsin- stykkerne, er de klar.
•Tag straks op på en rist med bagepapir. Afkøl helt.
•Kom æg og sukker i en skål, og pisk lyst og skummende.
•Kom fløde og mælk i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom korn og stang i gryden, og kog op.
•Hæld lidt af den hede fløde op i æggesnapsen under omrøring.
•Hæld videre i tynd stråle, mens du pisker.
•Dæk skålen med film, og lad den afkøle helt.
•Fisk vaniljestangen op, og kør den nu kolde creme i en ismaskine. Eller kom i en skål i fryseren, og pisk isen igennem 3-4 gange, mens den fryser til is.
•Tag 6 skiver appelsinskal, og skær i mindre stykker. De resterende skiver bruges som tilbehør til isen.
•Skær nougat i små tern, og rør den blød.
•Vend nu nougat og appelsin i isen, og kom i fryseren.

Relaterede Artikler