opskrift jul flæsk æbler
© Ulf Svane

Pâte de Fruit eller – som vi siger på dansk – 'flæsk'

Hvis du kun kender Pâte de Fruit, eller mere mundret 'flæsk', fra butikkerne, kan du godt forberede dig på en smags-overraskelse!

Ca. 50 stk. Det skal du bruge: Pektin 15 g Sukker 50 g Solbærpuré 500 g Sukker 500 g Glukose 75 g Invertsukker eller honning 75 g Citronsyre eller nogle dråber citronsaft ca. 1⁄4 tsk. Sådan gør du: Bland pektin og 50 g sukker i en lille skål. Kom puréen i en gryde, tilsæt pektin/ sukkerblandingen, og bring det hele i kog. Tilsæt resten af sukkeret, glukosen og invertsukker, og lad det koge til 108 °. Tilsæt citronsyre, og bland det hele rundt. Hæld blandingen i en form foret med bagepapir eller i en ramme i et ca. 2 cm tykt lag. * Lad blandingen køle helt af, før den skæres i passende stykker, der vendes i sukker.

opskrift jul flæsk æbler julemad
© Ulf Svane