Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse

Den sprøde nøddekage egner sig både til kaffe og te – eller som en skøn dessert i juledagene.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Nøddekage à la Fragilité med hvid chokolademousse

Mandler, hasselnødder, sukker og æg … mere skal der ikke til, før du kan bage de lækreste nøddebunde. Nøddebundene er her lagt sammen med en uimodståelig hvid chokolademousse.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Nøddebunde

  • 16 g mandler
  • 16 g hasselnødder
  • 33 g sukker
  • ½ æg

Hvid chokolademousse

  • blade husblas
  • 1 pasteuriserede æggeblommer
  • 8⅓ g sukker
  • 16 g hvid chokolade
  • ⅓ dl piskefløde

Pynt

  • sigtet flormelis

Sådan gør du

Nøddebunde

  1. Kom mandler og hasselnødder i en blender, og kør til en grov nøddemel.
  1. Pisk sukker og æg hvidt og skummende.
  1. Vend forsigtigt nøddemelet i æggemassen.
  1. Spænd et stykke bagepapir fast i bunden af en springform, ca. 22 cm i diameter.
  1. Pensl kanten med lidt smeltet smør.
  1. Fordel halvdelen af dejen i formen.
  1. Bank den let mod bordet, og bag den derefter ved 180º i ca. 25 min.
  1. Lad bunden køle lidt af, før den forsigtigt skæres fri, og ringen omkring formen løsnes.
  1. Afkøl bunden på en bagerist.
  1. Gentag med resten af dejen, så du bager to bunde i alt.

Hvid chokolademousse

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  1. Pisk æggeblommer med sukker til en æggesnaps.
  1. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i den smule vand, som hænger ved.
  1. Rør chokoladen i æggemassen.
  1. Vend dernæst med smeltet husblas og til sidst fløde.

Samling af kagen

  1. Kom den ene nøddebund, på et fad. Vær forsigtig, da den er ret skrøbelig.
  1. Kom et stykke kagefolie omkring nøddebunden og dernæst ringen fra springformen, som skal holde sammen på kagen.
  1. Fordel chokolademoussen oven på nøddebunden. Lad den stå en halv times tid på køkkenbordet.
  1. Læg nu forsigtigt den anden bund over, og stil kagen tildækket på køl i min. 5 timer.

Servering

  1. Før servering tages kagen ud af køleskabet.
  1. Løsn formen, og fjern forsigtigt kagefolien.
  1. Drys kagen med sigtet flormelis.