Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Madekspertens hjemmelavede marinerede sild

Sild er et must til jul. Og de bliver kun ekstra gode, når man laver dem selv!

Hjemmelavede marinerede sild

© Tia Borgsmidt - Skærebræt fra Langvad Møbelsnedkeri, sylteglas fra H. Skjalm P.

Hjemmelavede marinerede sild

1 stort glas sild

En klassiker på de danske julefrokostborde. Det er enkelt at lave og luksus at få i gave. Sildene bliver bedst, hvis de får god tid til at marinere i lagen.

Det skal du bruge

  1. 500 g ferske små sildefileter
  2. 2 ½ dl eddike
  3. 100 g brun farin
  4. 100 g sukker
  5. 1 spsk. salt
  6. 1 tsk. sorte peberkorn
  7. 1 tsk. helt allehånde
  8. 5 nelliker
  9. 1 laurbærblad
  10. 1 rødløg

Sådan gør du

  • Skær sildefileterne igennem på langs af hver rygside, og kom dem i en skål. Hæld koldt vand over, og sæt på køl i mindst 12 timer. Skift gerne vandet flere gange.
  • Kom eddike, brun farin og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt krydderier, og afkøl lagen. Smag lagen til – jo bedre den smager, des bedre bliver sildene.
  • Pil løget, og skær det i tynde skiver. Tag sildene op af vandet, og tør dem godt. Kom sildene i et glas sammen med rødløg, og hæld eddikelagen over.
  • Luk låget til, og lad sildene trække i min. 1 uge.