Madekspertens hjemmelavede marinerede sild

Sild er et must til jul. Og de bliver kun ekstra gode, når man laver dem selv!

Hjemmelavede marinerede sild
© Tia Borgsmidt

Skærebræt fra Langvad Møbelsnedkeri, sylteglas fra H. Skjalm P.

Hjemmelavede marinerede sild

1 stort glas sild

En klassiker på de danske julefrokostborde. Det er enkelt at lave og luksus at få i gave. Sildene bliver bedst, hvis de får god tid til at marinere i lagen.

Det skal du bruge

  1. 500 g ferske små sildefileter
  2. 2 ½ dl eddike
  3. 100 g brun farin
  4. 100 g sukker
  5. 1 spsk. salt
  6. 1 tsk. sorte peberkorn
  7. 1 tsk. helt allehånde
  8. 5 nelliker
  9. 1 laurbærblad
  10. 1 rødløg

Sådan gør du

  • Skær sildefileterne igennem på langs af hver rygside, og kom dem i en skål. Hæld koldt vand over, og sæt på køl i mindst 12 timer. Skift gerne vandet flere gange.
  • Kom eddike, brun farin og sukker i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt krydderier, og afkøl lagen. Smag lagen til – jo bedre den smager, des bedre bliver sildene.
  • Pil løget, og skær det i tynde skiver. Tag sildene op af vandet, og tør dem godt. Kom sildene i et glas sammen med rødløg, og hæld eddikelagen over.
  • Luk låget til, og lad sildene trække i min. 1 uge.