Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lav nemme og lækre saltkarameller til jul

Glæd store og små med de lækreste hjemmelavede saltkarameller. Få den komplette guide til, hvordan du laver de perfekte flødekarameller til julen. Velbekomme!

© Foto: Pernille Greve, Opskrift: Marie Melchior, Styling og design: Lone Monna

Saltede flødekarameller

Ca. 45-50 stk.

Det skal du bruge:

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 100 g glukose
  • 50 g smør
  • 1 spsk. flagesalt

Sådan gør du:

  1. Hæld piskefløde, sukker, vaniljesukker, smør og glukose i en gryde. Kog det hele sammen ved jævn varme, mens der røres. Det tager ca. 12-15 min.
  2. Brug et sukkertermometer til at måle temperaturen. Karamellen er klar, når den er 120° varm.
  3. Tag gryden af varmen. Rør godt rundt. Beklæd en beholder på ca. 20 x 20 cm med bagepapir på bund og sider. Smør papiret med smagsneutral olie. Hæld den flydende karamel i beholderen, og drys overfladen med havsalt.
  4. Køl karamellen af ved stuetemperatur, til den er skærbar.
  5. Skær karamellen ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm, og pak dem ind i flot papir, og hæng dem evt. på juletræet.