Lav nemme og lækre saltkarameller til jul

Glæd store og små med de lækreste hjemmelavede saltkarameller. Få den komplette guide til, hvordan du laver de perfekte flødekarameller til julen. Velbekomme!

© Foto: Pernille Greve, Opskrift: Marie Melchior, Styling og design: Lone Monna

Saltede flødekarameller

Ca. 45-50 stk.

Det skal du bruge:

  • 2 dl piskefløde
  • 200 g sukker
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 100 g glukose
  • 50 g smør
  • 1 spsk. flagesalt

Sådan gør du:

  1. Hæld piskefløde, sukker, vaniljesukker, smør og glukose i en gryde. Kog det hele sammen ved jævn varme, mens der røres. Det tager ca. 12-15 min.
  2. Brug et sukkertermometer til at måle temperaturen. Karamellen er klar, når den er 120° varm.
  3. Tag gryden af varmen. Rør godt rundt. Beklæd en beholder på ca. 20 x 20 cm med bagepapir på bund og sider. Smør papiret med smagsneutral olie. Hæld den flydende karamel i beholderen, og drys overfladen med havsalt.
  4. Køl karamellen af ved stuetemperatur, til den er skærbar.
  5. Skær karamellen ud i firkanter på ca. 2 x 2 cm, og pak dem ind i flot papir, og hæng dem evt. på juletræet.