Konfekt-marcipan-brownie med appelsin

Konfekt er et must til jul! Men glem alt om klassisk marcipan og nougatkonfekt, og servér i stedet et stykke marcipanbrownie som årets julegodte.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Konfekt-marcipan-brownie med appelsin

Brownien er klæg og saftig med en intens smag af mørk chokolade, appelsin og marcipan. Kagen er drøj, så skær den ud i små stænger, og servér dem som konfektstykker.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stænger

Marcipanbrownie

  • 12 g smør
  • 12 g mørk chokolade, 70 %
  • ¼ æg
  • 12 g sukker
  • 8⅓ g hvedemel
  • ¼ tsk. flagesalt
  • ¼ Revet skal af ubehandlede appelsiner
  • ¼ dl appelsinsaft
  • 12 g marcipan

Pynt

  • 4 g nødder
  • guldstøv

Sådan gør du

  1. Smelt smørret i en gryde.
  1. Hak chokoladen, og smelt den i det lune smør.
  1. Tag gryden af varmen.
  1. Pisk æg og sukker luftigt.
  1. Sigt hvedemel i æggemassen, og vend forsigtigt sammen med smør-chokolade-blandingen og salt.
  1. Riv skallen af appelsinerne, og vend i dejen sammen med appelsinsaft.
  1. Skær marcipanen i små tern, og vend i dejen.
  1. Fordel dejen i en smurt form, ca. 18 x 25 cm, beklædt med bagepapir.
  1. Hak nødderne, og fordel på toppen af kagen. Bag brownien ved 175º i ca. 20 min.
  1. Lad den køle helt af. Gerne natten over i køleskabet.
  1. Skær kagen ud i små konfektstænger, og drys med guldstøv.