Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Knasende og saftige marcipansmåkager

Gå i køkkenet lillejuleaften - og server disse sprøde småkager som snack til juleaften.

© Foto: Pernille Greve, Opskrift: Marie Melchior, Styling og design: Lone Monna

Sprøde marcipansmåkager

25 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 vaniljestang
  • 200 g blødt smør
  • 100 g florsukker
  • 100 g marcipan
  • 250 g hvedemel
  • 2 usprøjtede citroner
  • 100 perlesukker

Sådan gør du:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Pisk smør sammen med vaniljekorn og florsukker.
  3. Riv marcipanen, og rør den i dejen.
  4. Skyl citronen, og riv skallen helt fint. Kom citronskal og mel i dejen. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, til den er sammenhængende.
  5. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 1 cm. Drys overfladen jævnt med perlesukker. Læg bagepapir tilbage henover, og tryk sukkeret ned i dejen. Sæt dejpladen på køl i en time.
  6. Tænd ovnen på 175°. Skær herefter dejen ud i firkanter på 5 x 5 cm. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir med god afstand.
  7. Bag kagerne på midterste ovnribbe i 12-15 min., til de er gyldne og sprøde.
  8. Afkøl kagerne på en bagerist.