Knasende og saftige marcipansmåkager

Gå i køkkenet lillejuleaften - og server disse sprøde småkager som snack til juleaften.

© Foto: Pernille Greve, Opskrift: Marie Melchior, Styling og design: Lone Monna

Sprøde marcipansmåkager

25 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 vaniljestang
  • 200 g blødt smør
  • 100 g florsukker
  • 100 g marcipan
  • 250 g hvedemel
  • 2 usprøjtede citroner
  • 100 perlesukker

Sådan gør du:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Pisk smør sammen med vaniljekorn og florsukker.
  3. Riv marcipanen, og rør den i dejen.
  4. Skyl citronen, og riv skallen helt fint. Kom citronskal og mel i dejen. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, til den er sammenhængende.
  5. Rul dejen ud imellem to stykker bagepapir til en tykkelse på ca. 1 cm. Drys overfladen jævnt med perlesukker. Læg bagepapir tilbage henover, og tryk sukkeret ned i dejen. Sæt dejpladen på køl i en time.
  6. Tænd ovnen på 175°. Skær herefter dejen ud i firkanter på 5 x 5 cm. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir med god afstand.
  7. Bag kagerne på midterste ovnribbe i 12-15 min., til de er gyldne og sprøde.
  8. Afkøl kagerne på en bagerist.