Klassisk browniekage får nye toner med rom og rosin

Den ultimative lækkerbisken, når man er vild med chokolade. Vi lover dig, at du bliver ikke skuffet.

En klassisk browniekage får nye toner med rom og rosin. Kagefad og saks er loppefund, den lille keramikskål er fra Søstrene Grene.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Krydret julebrownie med rom og rosin

Ca. 12 stk.

Den her kage ser måske ikke ud af meget, men det er den ultimative lækkerbisken, når man er vild med chokolade. Vi lover dig: Du bliver ikke skuffet.

Det skal du bruge:

  • 50 g rosiner
  • ½ dl mørk rom
  • 150 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 225 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nellike
  • Flormelis til pynt
  • Chokoladespåner

Sådan gør du:

  1. Kom rosinerne i en skål, og hæld rom over. Lad rosinerne trække, mens du laver dejen.
  2. Smelt smørret ved svag varme. Hak chokoladen, og smelt den i det lune smør.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  4. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen. Bland hvedemel med kakaopulver og krydderier. Kom chokoladesmør i æggemassen skiftevis med melblandingen, og rør dejen ensartet. Vend til sidst med rosiner og rom.
  5. Fordel dejen i en smurt form (hvis du bruger en kvadratisk form, skal den ikke være større end ca. 25 x 25 cm). Bag kagen ved 170° varmluft i ca. 20 min. Konsistensen skal være lidt løs, når du tager kagen ud. Afkøl kagen, før den pyntes med sigtet flormelis og chokoladespåner.