Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Klassisk browniekage får nye toner med rom og rosin

Den ultimative lækkerbisken, når man er vild med chokolade. Vi lover dig, at du bliver ikke skuffet.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær - En klassisk browniekage får nye toner med rom og rosin. Kagefad og saks er loppefund, den lille keramikskål er fra Søstrene Grene.

Krydret julebrownie med rom og rosin

Ca. 12 stk.

Den her kage ser måske ikke ud af meget, men det er den ultimative lækkerbisken, når man er vild med chokolade. Vi lover dig: Du bliver ikke skuffet.

Det skal du bruge:

  • 50 g rosiner
  • ½ dl mørk rom
  • 150 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 vaniljestang
  • 2 æg
  • 225 g sukker
  • 60 g hvedemel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nellike
  • Flormelis til pynt
  • Chokoladespåner

Sådan gør du:

  1. Kom rosinerne i en skål, og hæld rom over. Lad rosinerne trække, mens du laver dejen.
  2. Smelt smørret ved svag varme. Hak chokoladen, og smelt den i det lune smør.
  3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i lidt af sukkeret.
  4. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen. Bland hvedemel med kakaopulver og krydderier. Kom chokoladesmør i æggemassen skiftevis med melblandingen, og rør dejen ensartet. Vend til sidst med rosiner og rom.
  5. Fordel dejen i en smurt form (hvis du bruger en kvadratisk form, skal den ikke være større end ca. 25 x 25 cm). Bag kagen ved 170° varmluft i ca. 20 min. Konsistensen skal være lidt løs, når du tager kagen ud. Afkøl kagen, før den pyntes med sigtet flormelis og chokoladespåner.

Håndplukket til dig