
Honningkage
Kan spises som den er eller overtrækkes med flormelisglasur.
AfChrista Alstrup
Honningkage
Det skal du bruge:
- brun farin 200 g
- kærnemælk 4 dl
- honning 250 g flydende
- æg 2 stk., store
- hvedemel 500 g
- natron 1 tsk.
- hjortetaksalt 1 tsk.
- kanel 1 tsk., stødt
- allehånde 1 tsk., stødt
- ingefær 1 tsk., stødt
- nellike 1 tsk., stødt
- firkantet bradepande, som kan rumme 3 l
- smør og bagepapir til formene
Sådan gør du:
- Kom brun farin i en skål og rør lidt efter lidt kærnemælken heri før du tilsætter honning og de sammenpiskede æg.
- Bland i en anden skål mel, natron, hjortetaksalt og krydderier.
- Tilsæt lidt efter lidt honningblandingen, rør dejen grundigt sammen og fordel den i den smurte form med bagepapir på bunden.
- Bag kagen i den 160° varme ovn i ca. 45 min.