© Peter Kam

Honningkage

Kan spises som den er eller overtrækkes med flormelisglasur.

Honningkage

Det skal du bruge:

  • brun farin 200 g
  • kærnemælk 4 dl
  • honning 250 g flydende
  • æg 2 stk., store
  • hvedemel 500 g
  • natron 1 tsk.
  • hjortetaksalt 1 tsk.
  • kanel 1 tsk., stødt
  • allehånde 1 tsk., stødt
  • ingefær 1 tsk., stødt
  • nellike 1 tsk., stødt
  • firkantet bradepande, som kan rumme 3 l
  • smør og bagepapir til formene

Sådan gør du:

  1. Kom brun farin i en skål og rør lidt efter lidt kærnemælken heri før du tilsætter honning og de sammenpiskede æg.
  2. Bland i en anden skål mel, natron, hjortetaksalt og krydderier.
  3. Tilsæt lidt efter lidt honningblandingen, rør dejen grundigt sammen og fordel den i den smurte form med bagepapir på bunden.
  4. Bag kagen i den 160° varme ovn i ca. 45 min.