Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Honningkage

Kan spises som den er eller overtrækkes med flormelisglasur.

© Peter Kam

Honningkage

Det skal du bruge:

  • brun farin 200 g
  • kærnemælk 4 dl
  • honning 250 g flydende
  • æg 2 stk., store
  • hvedemel 500 g
  • natron 1 tsk.
  • hjortetaksalt 1 tsk.
  • kanel 1 tsk., stødt
  • allehånde 1 tsk., stødt
  • ingefær 1 tsk., stødt
  • nellike 1 tsk., stødt
  • firkantet bradepande, som kan rumme 3 l
  • smør og bagepapir til formene

Sådan gør du:

  1. Kom brun farin i en skål og rør lidt efter lidt kærnemælken heri før du tilsætter honning og de sammenpiskede æg.
  2. Bland i en anden skål mel, natron, hjortetaksalt og krydderier.
  3. Tilsæt lidt efter lidt honningblandingen, rør dejen grundigt sammen og fordel den i den smurte form med bagepapir på bunden.
  4. Bag kagen i den 160° varme ovn i ca. 45 min.

Relaterede Artikler