Hjemmebagte kanel-knækbrød

Sprødt julebag med masser af fuldkorn.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Kanelknækbrød

Ca. 20 stk.

Hjemmebagt knækbrød med kerner, kanel og masser af fuldkorn. Vi udstikker dejen til julestjerner og nyder de sprøde knæk med lidt smør og ost.

Det skal du bruge:

  • 75 g grovvalsede havregryn
  • 225 g frø, fx en blanding af sesamfrø, hørfrø og solsikkefrø
  • 1 tsk. bagepulver
  • 150 g fuldkornsdurummel
  • 150 g hvedemel
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 2½ tsk. salt
  • 1 dl olivenolie
  • 2 dl vand

Sådan gør du:

  1. Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  2. Tilsæt vand og olie, og ælt dejen sammen.
  3. Del dejen i to, og rul den ud mellem to stykker bagepapir penslet med lidt olivenolie.
  4. Udstik dejen til stjerner, eller skær den ud, som du nu synes, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag knækbrødene ved 180° varmluft i ca. 15 min., til de er sprøde og gyldne.
  6. Afkøl dem, og opbevar dem i en kagedåse.