Opskrift på julekalkun til julemiddag
© Stine Christiansen/Skovdal Nordic

Opskrift på grøn waldorfsalat

En grøn waldorfsalat er det perfekte tilbehør til julemiddagen – særligt står den skønt sammen med en kalkun.

Grøn waldorfsalat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge:

  • 2 stilke bladselleri
  • æbler
  • ¼ citronsaft

Dressing:

  • 100 g creme fraiche 18%
  • ¼ dl eddike
  • 1½ spsk. sukker
  • salt og friskkværnet peber
  • 125 g små grønne og blå stenfri druer
  • 25 g grofthakkede valnødder
  • ½ håndfuld brøndkarse

Sådan gør du:

Salat:

  1. Snit bladsellerien meget skråt og fint, eller riv dem i lange bånd med en tyndskræller.
  1. Snit æblerne i fine tynde skiver, dryp evt. med lidt citronsaft.

Dressing:

  1. Rør cremefraiche, eddike og sukker sammen, og smag dressingen til med salt og peber.

Anretning:

  1. Bland bladselleri, æble, druer, valnødder, lidt hakket top fra bladsellerien samt brøndkarse, og hæld dressingen over ved servering.

Du kan evt. vende salaten helt i dressingen, og til sidst drysse med nødder og brøndkarse.