© Pia Enghild Julemad Feuerzangenbowle Krydret decemberdrik på rødvin og rom med en dramatisk brændende sukkertop. Af Hanne Risgaard — 06. december 2010 Feuerzangenbowle Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 pers. + 2 stk. appelsin 1 citron 2 flasker rødvin, tør ½ l appelsinsaft 1 kanel stang 10 stk. nelliker, hele 4 stk. stjerneanis 1 stk. sukkertop rom 54 %, ca. en halv flaske spritbrænder en tang til sukkertoppen Sådan gør du Skær den ene appelsin i skiver, og skær citronskallen i tynde strimler. Hæld rødvin, appelsinsaft, krydderier, appelsinskiver og citronskal i en gryde. Opvarm blandingen langsomt - enten på kogeplade eller direkte over spritbrænderen. Men husk, blandingen må ikke på noget tidspunkt komme i kog. Når blandingen er godt gennemvarm, lægges sukkertang og -top over gryden. Gennemvæd sukkertoppen med rommen, der antændes. Spæd til med mere rom over sukkertoppen, indtil den er smeltet. Mens der stadig er flammer på overfladen af rødvinsblandingen, hældes den op i glas, hvor der ligger en kvart skive appelsin. Serveres straks fx til nogle gode, hjemmelavede æbleskiver eller de tre klassiske småkager på disse sider. Relateret Julemad Konfekt-marcipan-brownie med appelsin Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner Julemad Julesnaps med krydderier og bær Julemad Fine kardemommehjerter Julemad Klassisk italiensk julekage med syltet pomerans og portvin Julemad 1 dej og 4 slags lækre småkager