© Pia Enghild

Feuerzangenbowle

Krydret decemberdrik på rødvin og rom –med en dramatisk brændende sukkertop.

Feuerzangenbowle

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 2 stk. appelsin
  • 1 citron
  • 2 flasker rødvin, tør
  • ½ l appelsinsaft
  • 1 kanel stang
  • 10 stk. nelliker, hele
  • 4 stk. stjerneanis
  • 1 stk. sukkertop
  • rom 54 %, ca. en halv flaske
  • spritbrænder
  • en tang til sukkertoppen

Sådan gør du

  1. Skær den ene appelsin i skiver, og skær citronskallen i tynde strimler.
  1. Hæld rødvin, appelsinsaft, krydderier, appelsinskiver og citronskal i en gryde.
  1. Opvarm blandingen langsomt - enten på kogeplade eller direkte over spritbrænderen. Men husk, blandingen må ikke på noget tidspunkt komme i kog.
  1. Når blandingen er godt gennemvarm, lægges sukkertang og -top over gryden.
  1. Gennemvæd sukkertoppen med rommen, der antændes.
  1. Spæd til med mere rom over sukkertoppen, indtil den er smeltet.
  1. Mens der stadig er flammer på overfladen af rødvinsblandingen, hældes den op i glas, hvor der ligger en kvart skive appelsin.
  1. Serveres straks fx til nogle gode, hjemmelavede æbleskiver eller de tre klassiske småkager på disse sider.