Feuerzangenbowle

Krydret decemberdrik på rødvin og rom –med en dramatisk brændende sukkertop.

© Pia Enghild

Du skal bruge en spritbrænder og en tang til sukkertoppen.

appelsin 2 stk.
citron 1 stk.
rødvin 2 flasker, tør
appelsinsaft ½ l
kanel 1 stang
nelliker 10 stk., hele
stjerneanis 4 stk.
sukkertop 1 stk.
rom 54 %, ca. en halv flaske

Skær den ene appelsin i skiver, og skær citronskallen i tynde strimler.

Hæld rødvin, appelsinsaft, krydderier, appelsinskiver og citronskal i en gryde.

Opvarm blandingen langsomt – enten på kogeplade eller direkte over spritbrænderen. Men husk, blandingen må ikke på noget tidspunkt komme i kog.

Når blandingen er godt gennemvarm, lægges sukkertang og -top over gryden.

Gennemvæd sukkertoppen med rommen, der antændes.

Spæd til med mere rom over sukkertoppen, indtil den er smeltet.

Mens der stadig er flammer på overfladen af rødvinsblandingen, hældes den op i glas, hvor der ligger en kvart skive appelsin.

Serveres straks – fx til nogle gode, hjemmelavede æbleskiver eller de tre klassiske småkager på disse sider.

Relaterede Artikler