De lækreste kiksekage-brud

Kiksekagen har fået et moderne tvist, og er det perfekte tilbehør til gløgg.

© Anders Schønnemann

Årets gløggtilbehør: Kiksekagebrud med nougat, dulcey og sojaristede mandler

Knuste kiks, smeltet nougat, blond dulcey, mørk chokolade og mandler ristet i soja i en skøn mundfuld.

12-16 personer

Du skal bruge:

  • 80 g smuttede mandler
  • 2 spsk. soja
  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g blond dulcey fra Valrhona
  • 100 g nougat
  • 100 g digestive-kiks
  • ½ tsk. flagesalt
  • knuste digestive kiks, hakkede nødder og kakaonips til pynt

Sådan gør du:

  1. Varm soja på en tør pande, og rist mandlerne, til de har optaget alt sojaen. Afkøl mandlerne, før de hakkes groft.
  2. Hak den mørke chokolade og dulcey, og smelt i en skål over vandbad sammen med nougat.
  3. Knæk kiksene i 4-6 stykker pr. kiks. Knus dem ikke for meget, da det er lækkert med hele stykker kiks i kagen.
  4. Vend forsigtigt hakkede sojamandler, kiks og salt i den smeltede chokoladenougat.
  5. Fordel massen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og pynt med knuste kiks, hakkede nødder, kakaonips. Stil kagen på køl til næste dag. Skær kiksekagen i brudstykker eller skiver.