Årets gløggtilbehør: Kiksekagebrud med nougat, dulcey og sojaristede mandler
Knuste kiks, smeltet nougat, blond dulcey, mørk chokolade og mandler ristet i soja i en skøn mundfuld.
12-16 personer
Du skal bruge:
80 g smuttede mandler
2 spsk. soja
150 g mørk chokolade
100 g blond dulcey fra Valrhona
100 g nougat
100 g digestive-kiks
½ tsk. flagesalt
knuste digestive kiks, hakkede nødder og kakaonips til pynt
Sådan gør du:
Varm soja på en tør pande, og rist mandlerne, til de har optaget alt sojaen. Afkøl mandlerne, før de hakkes groft.
Hak den mørke chokolade og dulcey, og smelt i en skål over vandbad sammen med nougat.
Knæk kiksene i 4-6 stykker pr. kiks. Knus dem ikke for meget, da det er lækkert med hele stykker kiks i kagen.
Vend forsigtigt hakkede sojamandler, kiks og salt i den smeltede chokoladenougat.
Fordel massen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og pynt med knuste kiks, hakkede nødder, kakaonips. Stil kagen på køl til næste dag. Skær kiksekagen i brudstykker eller skiver.