Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

De lækreste kiksekage-brud

Kiksekagen har fået et moderne tvist, og er det perfekte tilbehør til gløgg.

© Anders Schønnemann

Årets gløggtilbehør: Kiksekagebrud med nougat, dulcey og sojaristede mandler

Knuste kiks, smeltet nougat, blond dulcey, mørk chokolade og mandler ristet i soja i en skøn mundfuld.

12-16 personer

Du skal bruge:

  • 80 g smuttede mandler
  • 2 spsk. soja
  • 150 g mørk chokolade
  • 100 g blond dulcey fra Valrhona
  • 100 g nougat
  • 100 g digestive-kiks
  • ½ tsk. flagesalt
  • knuste digestive kiks, hakkede nødder og kakaonips til pynt

Sådan gør du:

  1. Varm soja på en tør pande, og rist mandlerne, til de har optaget alt sojaen. Afkøl mandlerne, før de hakkes groft.
  2. Hak den mørke chokolade og dulcey, og smelt i en skål over vandbad sammen med nougat.
  3. Knæk kiksene i 4-6 stykker pr. kiks. Knus dem ikke for meget, da det er lækkert med hele stykker kiks i kagen.
  4. Vend forsigtigt hakkede sojamandler, kiks og salt i den smeltede chokoladenougat.
  5. Fordel massen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir, og pynt med knuste kiks, hakkede nødder, kakaonips. Stil kagen på køl til næste dag. Skær kiksekagen i brudstykker eller skiver.

Relaterede Artikler