Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Appelsinkage med valnødder og Daim

En rustik kage, der kombinerer det syrlige, det let bitre og det søde.

© Pia Enghild

smør 150 g, tempereret
sukker 150 g
æg 2 stk.
Daim-bar 1 stk.
valnødder 50 g
appelsin 1 stk., skræl skallen af, fjern det hvide samt frugtkød og kerner
vand 2 dl
mel 125 g
bagepulver 1 tsk.

Pisk smør og sukker sammen med en håndmikser. Pisk æg i et ad gangen. Kom appelsinskallen og valnødderne i vandet, og kog dem i 20 min. under låg. Lad dem trække yderligere 10 min. Si kogelagen fra.

Blend grundigt selve appelsinen med Daim, og tilsæt de kogte valnødder og appelsinskal og blend også dette grundigt. Rør sammen med de øvrige ingredienser. Bag i ovnen ved 150º i 45-60 min. i en smurt springform med bagepapir. Overhæld evt. med citronsukkerlage.

Glasur
past. æggehvider 2 stk.
flormelis 120-130 g
appelsinsaft 1 tsk.

Rør flormelis sammen med æggehviderne lidt efter lidt med en ske. Når cirka halvdelen af flormelissen er rørt i, tilsæt appelsinsaft, og rør resten af flormelissen i.