
Nem tortillalasagne med ratatouille, chorizo og ricotta
Hvem siger, lasagne skal laves med pasta? Vi laver en let udgave, og bruger fuldkornstortillaer i stedet. Her er en nem og lækker hverdagsret.
AfLone Kjær
Tortillalasagne med ratatouille, chorizo og ricotta
Lasagne behøves ikke nødvendigvis at blive lavet med pasta? Denne lette udgave er lavet af fuldkorns-tortillaer i stedet. Fyldet er en velsmagende ratatouille med chorizo, og i stedet for bechamel-sauce bruger vi ricotta.
4 personer
Ratatouille
1 rødløg
1 fennikel
1 lille aubergine
1 lille squash
1 dåse hakkede tomater
1 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
salt og peber
2 kviste frisk rosmarin
Fyld
200 g små chorizopølser
200 g ricotta
6 fuldkornstortillaer
1 hel rund mozzarella
1 håndfuld basilikum
- Skær løget i tynde ringe. Skær fennikel, aubergine og squash i mindre tern.
- Varm olie i en gryde og svits løg og presset hvidløg og dernæst grøntsager et par minutter under omrøring.
- Tilsæt hakkede tomater og hakket rosmarin og kog i ca. 5 minutter uden låg, så det koger lidt ind. Smag ratatouille til med salt og peber.
- Skær pølsen i skiver. Rør ricotta med salt efter smag.
- Fordel lagvis tortilla, ratatouille, chorizo og ricotta i en smurt springform, der passer i størrelsen til omkredsen på tortillaerne. Slut med et lag grøntsager, og top med mozarella i skiver.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200 ° i ca. 20 minutter, til den er gylden.
- Top med basilikum og servér evt. med en sprød salat ved siden af.
Server retten med hjemmebagte ølandsboller a la Meyer.