Tortillalasagne med ratatouille, chorizo og ricotta
© Lone Kjær

Nem tortillalasagne med ratatouille, chorizo og ricotta

Hvem siger, lasagne skal laves med pasta? Vi laver en let udgave, og bruger fuldkornstortillaer i stedet. Her er en nem og lækker hverdagsret.

Tortillalasagne med ratatouille, chorizo og ricotta

Lasagne behøves ikke nødvendigvis at blive lavet med pasta? Denne lette udgave er lavet af fuldkorns-tortillaer i stedet. Fyldet er en velsmagende ratatouille med chorizo, og i stedet for bechamel-sauce bruger vi ricotta.

4 personer

Ratatouille

1 rødløg

1 fennikel

1 lille aubergine

1 lille squash

1 dåse hakkede tomater

1 fed hvidløg

1 spsk. olivenolie

salt og peber

2 kviste frisk rosmarin

Fyld

200 g små chorizopølser

200 g ricotta

6 fuldkornstortillaer

1 hel rund mozzarella

1 håndfuld basilikum

  • Skær løget i tynde ringe. Skær fennikel, aubergine og squash i mindre tern.
  • Varm olie i en gryde og svits løg og presset hvidløg og dernæst grøntsager et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt hakkede tomater og hakket rosmarin og kog i ca. 5 minutter uden låg, så det koger lidt ind. Smag ratatouille til med salt og peber.
  • Skær pølsen i skiver. Rør ricotta med salt efter smag.
  • Fordel lagvis tortilla, ratatouille, chorizo og ricotta i en smurt springform, der passer i størrelsen til omkredsen på tortillaerne. Slut med et lag grøntsager, og top med mozarella i skiver.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200 ° i ca. 20 minutter, til den er gylden.
  • Top med basilikum og servér evt. med en sprød salat ved siden af.

Server retten med hjemmebagte ølandsboller a la Meyer.

portræt af madskribent lone kjær