© Foto og styling: Stine Christiansen

Syditaliensk forret: Carpaccio med fennikel og figner

Carpaccio er virkelig nemt at lave selv. Det eneste du skal gøre er, at købe dig et lækkert stykke kød, skære det i fine tynde skriver og drysse med masser af parmesan.

Carpaccio er en italiensk forret, der består af oksekød skåret i meget tynde skriver, der serveres råt med flager af parmesan og en god olivenolie.

Velbekomme!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 150 g filet mignon
  • salt og peber
  • ½ lille fennikelknold
  • ¼ dl olivenolie
  • ½ spsk. finthakket skalotteløg
  • ½ spsk. hvid balsamico
  • ½ tsk. flydende honning
  • 3 friske figner
  • 2 tsk. balsamicoglaze
  • flager af parmesan
  • brøndkarse & fennikeltop

Sådan gør du

  1. Læg kødet i fryseren ca. 30 min., så det er skalfrosset – så er det langt nemmere at skære i fine, meget tynde skiver.
  1. Læg de tynde skiver kød på et fad eller tallerkenerne, og krydr med salt og peber.
  1. Snit fennikel meget fint, og vend den i en marinade af olivenolie, skalotteløg, balsamico og honning.
  1. Del fignerne i kvarte.
  1. Læg den marinerede fennikel samt kvarte figner oven på kødet, og dryp samtidig med marinaden derfra.
  1. Dryp med glaze, og pynt med flager af parmesan samt urter.
  1. Servér straks med lunt brød.