Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sweet potato pizza med et lille kick

En sprød pizza med søde kartofler, trøffeltapenade og en smule chili.

Trøffel Pizza

© Foto: Andreas Mikkel Hansen - // Pizza er en bæredygtig spise, fordi du kan bruge alle de rester, som du har i køleskabet, i stedet for at smide dem ud. Og med Gorm Wiswehs nye mel Agrain kan du lave dejen med næringsrige og smagfulde rester fra ølproduktion.

Sweet Truffle

Simpel pizza med stor smag. Hvad kan man ellers forvente, når ingen ringere end Per Thøstesen (Bistro Boheme) har inspireret til pizzaen?

Det skal du bruge:

  • 180 g pizzadej kuglet op og klar
  • 100 g søde kartofler skåret mandolinjernstynde, omkring 1 mm
  • 100 g Høost eller anden fast god modnet ost
  • 1 dusk frisk salvie
  • 1½ dl cremefraiche (18% eller 38%)
  • 1 spsk. af din yndlings chilitapanade
  • 1 spsk. trøffeltapenade, evt. rørt med lidt mild rapsolie for at gøre den lindere

Sådan gør du:

  1. Rør cremefraiche og chilitapenade sammen.
  2. Rul dejen ud til mindst 30 cm i diameter.
  3. Smør med chilifraichen.
  4. Drys med Høost.
  5. Læg skiver af søde kartofler på, og fordel herefter salviebladene.
  6. Dryp med lidt mild rapsolie.
  7. Bag pizzaen på en bagesten i ovnen ved over- og undervarme og så høj varme, som ovnen kan gå til. Jo tættere på 300°, jo bedre.
  8. Når pizzaen er sprød og gylden, tages den ud.
  9. Smag til med salt og peber, og dryp med trøffeltapenade.

Find opskriften på Gorms sprøde pizzadej her.

Relaterede Artikler