© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Svinemørbrad med sprøde rødder, palmekål og pebersauce

En svinemørbrad kan sagtens blive en stor gastronomisk oplevelse, hvis den forinden sprænges. Kødet bliver både mørt og saftigt, og sammen med det grønne tilbehør og den lækre pebersauce er der vidunderlig vintermad på tallerkenen.

Svinemørbrad med sprøde rødder, palmekål og pebersauce

Svinemørbrad er både et saftig og mørt stykke kød, så længe det tilberedes korrekt. Her serveres der sprøde rødder, palmekål og en lækker pebersauce til det smagfulde kød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Gris

  • ½ stor svinemørbrad, ca. 600 g
  • 1 spsk. flagesalt
  • 1 spsk. brun farin
  • 1 spsk. olivenolie til stegning

Sprøde rødder

  • 1 bagekartofler
  • 300 g pastinakker
  • 50 g smør
  • flagesalt

Palmekål

  • ½ bundt palmekål
  • 12 g smør
  • flagesalt og peber

Pebersauce

  • ½ skalotteløg
  • 1 spsk. madagaskarpeberkorn
  • 10 g smør
  • 2 dl bouillon
  • 1 dl piskefløde
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Gris

  1. Afpuds kødet. Bland flagesalt med brun farin, og gnid det godt ind i kødet.
  1. Læg kødet i en frysepose, og bind knude på.
  1. Læg kødet på køl til næste dag.
  1. Efter at kødet har ligget i salt og sukker, skal det skylles og tørres godt med køkkenrulle.
  1. Varm olie på en pande, og brun kødet på begge sider.
  1. Steg det færdigt i ovnen i ca. 10 min. ved 180o.
  1. Lad kødet hvile tildækket ca. 10 min.

Sprøde rødder

  1. Skur kartoflerne, og skær i tynde skiver på et mandolinjern.
  1. Skræl pastinakkerne, og skær i tynde skiver på et mandolinjern.
  1. Smelt smørret i en gryde, og pensl kartofler og pastinakker med smørret.
  1. Fordel dem på to bageplader med bagepapir, så de ligger spredt.
  1. Krydr med flagesalt, og rist dem sprøde i ovnen ved 225o varmluft i ca. 15 min.
  1. Vend dem evt. undervejs.

Palmekål

  1. Del palmekål i blade. Skyl og tør dem godt.
  1. Smelt smørret på en pande, og steg palmekålen ved høj varme i et par minutter, til den falder sammen.
  1. Krydr med flagesalt og peber.

Pebersauce

  1. Pil og hak løget. Hak peberkorn.
  1. Smelt smørret i en gryde, og steg løg og peber et par minutter.
  1. Hæld bouillon ved, og kog ind til det halve.
  1. Tilsæt fløde, peber og flagesalt, og smag saucen til.

Servering

  1. Skær kødet i skiver, og anret med sprøde rødder, palmekål og pebersauce.