Suveræn Beef Wellington og kraftfuld rødvinsglace

Rødvinsglace og Beef Wellington er en perfekt kombination. Få her opskrifterne og forkæl dine nærmeste med en smagfuld middag.

© ISTOCKPHOTO

Beef Wellington med rødvinsglace

Gastromand.dk er manges go-to hjemmeside, når der skal findes inspiration og opskrifter. Vi har i samarbejde lavet en smagfuld Beef Wellington med en rig rødvinsglace, der er perfekt til en middag med ekstra selvforkælelse. Her bliver det serveret med kartofler vendt i smør og persille, men retten er også suveræn uden.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Beef Wellington

  • 250 g oksemørbrad
  • En rulle butterdej
  • 125 g champignon eller andre svampe
  • ½ skalotteløg
  • ½ kvist rosmarin
  • 1 spsk. smør
  • En pakke god parmaskinke
  • Kraftig sennep
  • ½ æggeblomme

Rødvinsglace

  • ½ dl balsamicoeddike
  • ½ spsk. honning
  • ¼ flaske rødvin
  • ¼ flaske portvin
  • 25 g champignon
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • ½ l kalvebouillon eller kalvefond
  • 25 g smør
  • Tomatpure/en håndfuld cherrytomater

Kartofler

  • ½ kg kartofler
  • 1 spsk. smør
  • ½ Bundt persille
  • Salt og peber

Sådan gør du

Beef Wellington

Forberedelse

  1. Salt mørbraden generøst og lad den hvile
  1. Hak svampe, skalotteløg og rosmarin fint
  1. Steg svampene, indtil de har mistet al væske
  1. Tilsæt smør, skalotteløg og rosmarin og steg indtil gyldent
  1. Smag til med salt og peber og stil til side
  1. Brun mørbraden på alle sider ved høj varme
  1. Smør mørbraden med sennep

Samling

  1. Læg et stort stykke film på bordet
  1. Fordel parmaskinken med et par cm. overlap
  1. Fordel svampeblandingen på parmaskinken
  1. Læg mørbraden midt på svampene
  1. Rul stramt og sæt på køl i min. 1 time
  1. Tænd ovnen på 200 grader
  1. Rul butterdejen ud og skær 1/3 del fra
  1. Fjern filmen fra mørbraden og placer den på det lille stykke butterdej
  1. Pisk æggeblommen og pensl kanterne på butterdejen
  1. Brug det store stykke butterdej som låg og fjern overskydende dej
  1. Pensl resten af butterdejen med æggeblomme
  1. Rids Wellingtonen med en skarp kniv
  1. Drys med salt og frisk rosmarin
  1. Bag i ovnen til en kernetemperatur på 55 grader
  1. Tag ud og lad hvile i ca. 15 minutter
  1. Skær i pæne brede stykker

Kartofler

  1. Kog kartofler i let saltet vand indtil møre
  1. Hæld vandet fra
  1. Vend kartoflerne i smør og finthakket persille
  1. Smag til med salt og peber