© Tia Borgsmidt

Spicy gulerodssuppe med æblecrunch

Asien møder et blæsende dansk efterår. Den skønne, let krydrede gulerodssuppe serveres med en æblecrunch og masser af frisk koriander.

Spicy gulerodssuppe med æblecrunch

Der findes mange lækre suppevarianter, denne suppe er lavet på gulerødder og toppet med en sprød æblecrunch og friske korriander. Er du ikke vild med den parfumerede smag fra koriander, så brug persille i stedet.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Spicy gulerodssuppe

  • 300 g gulerødder
  • ½ løg
  • ½ spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • ½ dåse kokosmælk
  • flagesalt og peber

Æblecrunch

  • 1 æbler
  • 1 spsk. salte peanuts
  • ½ saft af lime

Servering

  • ½ spsk. sesam
  • ½ bundt frisk koriander (kan erstattes af persille)

Sådan gør du

Spicy gulerodssuppe

  1. Skræl gulerødderne, og skær i små tern.
  1. Pil og hak løget.
  1. Varm olien i en gryde, og svits løg, presset hvidløg og rød karrypasta et par minutter.
  1. Tilsæt gulerødder, og hæld bouillon ved.
  1. Lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 15 min., til gulerødderne er møre.
  1. Tag gryden af varmen.
  1. Hæld bouillonen fra, og blend gulerødderne, mens du gradvist tilsætter bouillonen igen.
  1. Blend, til du har en ensartet cremet suppe, og sæt gryden tilbage på varmen.
  1. Tilsæt kokosmælk, og varm suppen op.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Æblecrunch

  1. Skær æblerne i kvarte.
  1. Fjern kernehus, og skær æblerne i små tern.
  1. Pres limesaft over, og vend med peanuts.

Servering

  1. Anret suppe, og servér med æblecrunch og et drys sesam og koriander.