Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Spicy bønnesalat med peanuts

En smagfuld bønnesalat der i den grad mætter. Se opskriften her.

Spicy bønnesalat med peanuts

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær - Keramiktallerkener fra Gurli Elbækgaard, gafler fra Artilleriet, hørserviet fra Broste Copenhagen.

Spicy bønnesalat med peanuts

4 personer

Der er utrolig meget smag og mæthed i denne lækre, smovsede bønnesalat, som i øvrigt kun bliver bedre af at stå lidt, så bønnerne kan nå at trække smag.

Det skal du bruge:

  • 1 dåse butterbeans eller kikærter
  • 1 dåse blandede bønner
  • 1 løg
  • 1 rød chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 avocadoer
  • 1 håndfuld persille
  • 2 spsk. peanuts
  • 50 g rucola
  • 100 g fetaost
  • Revet skal og saft af 1 citron
  • 3 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber

Sådan gør du:

  1. Skyl og afdryp bønnerne.
  2. Pil og hak løget.
  3. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  4. Pres hvidløget.
  5. Skær peberfrugt i små tern.
  6. Halvér avocadoerne, fjern stenene, og skær avocado i tern.
  7. Skyl og hak persillen.
  8. Hak peanuts.
  9. Skyl og afdryp rucolaen.
  10. Vend bønner med løg, chili, hvidløg, peberfrugt, avocado, persille og peanuts.
  11. Vend nu med smuldret fetaost og rucola, og smag salaten til med lidt citronskal og -saft, olivenolie, salt og peber.

Servering:

  1. Anret bønnesalaten på et fad eller i små skåle.

Håndplukket til dig