Sommerens 5 bedste salater

Salat er perfekt som tilbehør til sommerens grillmad, men en salat kan også sagtens spises til frokost eller middag. Se 5 bud på fantastiske salater til sommeren.

PERLEBYGSALAT MED CHILISTEGT GRØNKÅL, CHORIZO OG MANDLER
© Anders Schønnemann

Opskrift 4 personer

Perlebyg 200 g
Grønkål 200 g ribbet
Chorizopølser 400 g
Hvidløg 2 fed
Chiliflager
Salt og peber
Mandler 50 g saltede

  • Skyl perlebyggen, og kog som angivet på emballagen. Afdryp derefter byggen.
  • Skyl og snit grønkålen helt fint, kog den i 3-4 min, og lad den dryppe helt af.
  • Steg chorizopølserne på en pande, indtil de er sprøde. Tilsæt grønkål, og steg et par minutter sammen med presset hvidløg. Tilsæt perlebyg, og vend godt rundt.
  • Smag til med chiliflager, salt og peber.
  • Servér perlebygpilaf med et drys hakkede saltede mandler.
ROASTBEEF A LA THAI SALAT
© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

Roastbeef 1 stk. af tyksteg
Salt og peber
Koriander 2 tsk., stødt (krydderi, ikke urt)
Smør og olie til bruning
Olie 3 spsk., neutral
Limesaft fra 2 stk.
sukker 1 tsk.
Ingefær 1 spsk., friskrevet
Fishsauce 2 tsk.
Spæde gulerødder 1 god håndfuld, behold lidt af toppen
Sukkerærter 300 g
Forårsløg 2 stk.
Urter evt. lidt friske

  • Sæt ovnen på 160°.
  • Gnid kødet med koriander, salt og peber. Kom smør og olie på en pande, og brun kødet på alle sider.
  • Sæt et stegetermometer midt ind i kødet, og sæt i ovnen.
  • Steg kødet indtil det har en temperatur på 58°. Det tager ca. 20 min. Tag ud.
  • Bland dressing i en skål, og juster smagen med sødt og surt ved at smage dig frem.
  • Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.
  • Kog gulerødder og sukker-ærter i 2 min., tag op og afdryp.
  • Skær forårsløg i tynde skiver.
  • Vend grøntsager i dressingen.
  • Skær kød i tynde skiver, og fordel på et fad eller fire tallerkener.
  • Læg grøntsager herpå, og server – gerne med et drys hakkede urter over.
SALAT NICOISE MED SPINAT
© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

Grønne bønner 300 g
Spinatblade 200 g friske
Tun i olivenolie 2 glas god gerne albacore
Æg 4 stk. hårdkogte
Løg 1 stk.
Oliven 1 dl
Salt og peber
Citron 1 stk.
Karry en anelse

  • Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 min., og dryp dem af.
  • Skyl spinaten, og afdryp.
  • Anret spinat og bønner på fire tallerkener.
  • Kom tunen på med den olie, der hænger ved.
  • Kom halverede æg, snittet løg og oliven herpå.
  • Krydr med lidt citronsaft, salt og peber.
  • Drys til sidst lidt karry over, og servér.

LÆS OGSÅ: 10 opskrifter med hvide asparges.

ASIATISK RISSALAT MED KYLLING OG ROSENKÅL

Opskrift til 4 personer

Sort fuldkornsris 150 g
Kyllingebryst 400-500 g uden skind og ben
Bouillon en smule
Rosenkål 200 g
Avokado 2 stk.
Citron 1/2 stk., saft heraf
Forårslæg 1 bundt
Frisk koriander 1 lille bundt

Asiatisk dressing

Rød chili 1 stik.
Lime 1 stk., saft heraf
Sojasauce 1 spsk.
Friskrevet ingefær 1 spsk.
Sesamolie 2 spsk.
Flydende honning 1 tsk.

  • Skyl risene, og kog som angivet på emballagen. Lad risen dryppe godt af.
  • Kog kyllingen i vand tilsat lidt bouillom i ca. 20 min., og findel derefter kødet.
  • Skær stok og de yderste blade af rosenkålene, hvalvér og snit fint. Kog i 1 min., og afdryp.
  • Halver avokadoerne, fjern stenene, skær i skiver, og dryp med citronsaft.
  • Snit forårsløg, og gem til senere.
  • Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud, hak den fint og rør med limesaft, sojesauce, ingefær, sesamolie og honning.
  • Vend ris med kylling, rosenkål, advokado og koriander, og dryp dressing over. Smag salaten til med sesamolie og peber, og top med forårsløg.
  • Servér med groft brød.
QUINOSALAT MED GRANATÆBLE OG EDAMAMEBØNNER
© Anders Schønnemann

Snacksalat til 4-6 personer

Quinoa sort 100 g
Rødløg 1 stk.
Granatæbler 2 stk.
Edamamebønner bælgede, 200 g
Koriander 1 bundt
Koriander efter behov
Rød chili 1 stk.
Ingefær 2 spsk. friskrevet
Sesamolie
Salt og peber

  • Kog quinoa som angivet på pakken, og afdryp.
  • Hak løget fint. Hak koriander.
  • Halvér granatæblerne, og pres kerner og saft i en skål.
  • Vend qunioa med løg, edamamebønner, granatæble samt saft og hakket koriander.
  • Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
  • Vend chili og ingefær i salaten, og smag salaten til med sesamolie, salt og peber.