
Sommerens 5 bedste salater
Salat er perfekt som tilbehør til sommerens grillmad, men en salat kan også sagtens spises til frokost eller middag. Se 5 bud på fantastiske salater til sommeren.
AfLone Kjær og Maria Meldgaard
Opskrift 4 personer
Perlebyg 200 g
Grønkål 200 g ribbet
Chorizopølser 400 g
Hvidløg 2 fed
Chiliflager
Salt og peber
Mandler 50 g saltede
- Skyl perlebyggen, og kog som angivet på emballagen. Afdryp derefter byggen.
- Skyl og snit grønkålen helt fint, kog den i 3-4 min, og lad den dryppe helt af.
- Steg chorizopølserne på en pande, indtil de er sprøde. Tilsæt grønkål, og steg et par minutter sammen med presset hvidløg. Tilsæt perlebyg, og vend godt rundt.
- Smag til med chiliflager, salt og peber.
- Servér perlebygpilaf med et drys hakkede saltede mandler.
Opskrift til 4 personer
Roastbeef 1 stk. af tyksteg
Salt og peber
Koriander 2 tsk., stødt (krydderi, ikke urt)
Smør og olie til bruning
Olie 3 spsk., neutral
Limesaft fra 2 stk.
sukker 1 tsk.
Ingefær 1 spsk., friskrevet
Fishsauce 2 tsk.
Spæde gulerødder 1 god håndfuld, behold lidt af toppen
Sukkerærter 300 g
Forårsløg 2 stk.
Urter evt. lidt friske
- Sæt ovnen på 160°.
- Gnid kødet med koriander, salt og peber. Kom smør og olie på en pande, og brun kødet på alle sider.
- Sæt et stegetermometer midt ind i kødet, og sæt i ovnen.
- Steg kødet indtil det har en temperatur på 58°. Det tager ca. 20 min. Tag ud.
- Bland dressing i en skål, og juster smagen med sødt og surt ved at smage dig frem.
- Sæt en stor gryde med letsaltet vand over.
- Kog gulerødder og sukker-ærter i 2 min., tag op og afdryp.
- Skær forårsløg i tynde skiver.
- Vend grøntsager i dressingen.
- Skær kød i tynde skiver, og fordel på et fad eller fire tallerkener.
- Læg grøntsager herpå, og server gerne med et drys hakkede urter over.
Opskrift til 4 personer
Grønne bønner 300 g
Spinatblade 200 g friske
Tun i olivenolie 2 glas god gerne albacore
Æg 4 stk. hårdkogte
Løg 1 stk.
Oliven 1 dl
Salt og peber
Citron 1 stk.
Karry en anelse
- Kog bønnerne i letsaltet vand i 3-4 min., og dryp dem af.
- Skyl spinaten, og afdryp.
- Anret spinat og bønner på fire tallerkener.
- Kom tunen på med den olie, der hænger ved.
- Kom halverede æg, snittet løg og oliven herpå.
- Krydr med lidt citronsaft, salt og peber.
- Drys til sidst lidt karry over, og servér.
LÆS OGSÅ: 10 opskrifter med hvide asparges.
Opskrift til 4 personer
Sort fuldkornsris 150 g
Kyllingebryst 400-500 g uden skind og ben
Bouillon en smule
Rosenkål 200 g
Avokado 2 stk.
Citron 1/2 stk., saft heraf
Forårslæg 1 bundt
Frisk koriander 1 lille bundt
Asiatisk dressing
Rød chili 1 stik.
Lime 1 stk., saft heraf
Sojasauce 1 spsk.
Friskrevet ingefær 1 spsk.
Sesamolie 2 spsk.
Flydende honning 1 tsk.
- Skyl risene, og kog som angivet på emballagen. Lad risen dryppe godt af.
- Kog kyllingen i vand tilsat lidt bouillom i ca. 20 min., og findel derefter kødet.
- Skær stok og de yderste blade af rosenkålene, hvalvér og snit fint. Kog i 1 min., og afdryp.
- Halver avokadoerne, fjern stenene, skær i skiver, og dryp med citronsaft.
- Snit forårsløg, og gem til senere.
- Hak koriander. Flæk chilien, skrab kernerne ud, hak den fint og rør med limesaft, sojesauce, ingefær, sesamolie og honning.
- Vend ris med kylling, rosenkål, advokado og koriander, og dryp dressing over. Smag salaten til med sesamolie og peber, og top med forårsløg.
- Servér med groft brød.
Snacksalat til 4-6 personer
Quinoa sort 100 g
Rødløg 1 stk.
Granatæbler 2 stk.
Edamamebønner bælgede, 200 g
Koriander 1 bundt
Koriander efter behov
Rød chili 1 stk.
Ingefær 2 spsk. friskrevet
Sesamolie
Salt og peber
- Kog quinoa som angivet på pakken, og afdryp.
- Hak løget fint. Hak koriander.
- Halvér granatæblerne, og pres kerner og saft i en skål.
- Vend qunioa med løg, edamamebønner, granatæble samt saft og hakket koriander.
- Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint.
- Vend chili og ingefær i salaten, og smag salaten til med sesamolie, salt og peber.