Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Sød kartoffelsuppe med spicy kikærter og kokosmælk

En cremet supper med et spicy element.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Dyb tallerken fra House Doctor, hørserviet fra Merci, ske vintage.

Sød kartoffelsuppe med spicy kikærter og kokosmælk

4 personer

Der er smæk på kikærterne, som vi steger i chipotle, og den cremede suppe, som får sin lækre konsistens fra linserne.

Det skal du bruge:

Spicy kikærter

  • 100 g tørrede kikærter
  • 1 spsk. olivenolie
  • Flagesalt
  • 1-2 tsk. chipotle (mængden afhænger af, hvor spicy de skal være)

Sød kartoffelsuppe

  • 500 g søde kartofler
  • 75 g uradlinser (kan erstattes af fx røde linser)
  • 1 lille løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. rød karrypasta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 l grøntsagsbouillon
  • ½ dåse kokosmælk
  • Salt og peber

Tilbehør

  • 1 bundt frisk koriander
  • Groft brød

Sådan gør du:

Spicy kikærter

  1. Dagen før: Kom kikærterne i en skål, og dæk dem med koldt vand. Lad dem stå tildækket på køl til næste dag.
  2. Afdryp og skyl kikærterne. Kog dem i frisk vand i ca. 35 min. Afdryp kikærterne, og tør dem godt.
  3. Varm olie på en pande, og rist kikærterne med chipotle, til de er sprøde. Krydr med salt.

Sød kartoffelsuppe

  1. Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette stykker.
  2. Skyl linserne godt, og afdryp dem.
  3. Pil og hak løget.
  4. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta.
  5. Kom løg, presset hvidløg og søde kartofler i gryden, og steg et par minutter.
  6. Tilsæt linser, og hæld bouillon i gryden. Lad det hele simre under låg ved svag varme i ca. 20 min.
  7. Hæld kogevandet fra, og blend suppen, mens du gradvist spæder til med kogevandet, indtil suppen har en dejlig cremet konsistens.
  8. Tilsæt kokosmælk, varm op, og smag til med salt og peber.
  9. Er suppen for tyk, spædes til med mere bouillon.
  10. Servér suppen med spicy kikærter, frisk koriander og groft brød.

TIP: Husk, at du med fordel kan iblødsætte kikærterne og koge dem i god tid. Lav eventuelt en stor portion, og frys dem efter kogning til senere brug. Skal det gå ekstra stærkt, så brug kikærter fra dåse, men husk at skylle og tørre dem godt, inden de ristes.

Relaterede Artikler