Dyb tallerken fra House Doctor, hørserviet fra Merci, ske vintage.
Sød kartoffelsuppe med spicy kikærter og kokosmælk
4 personer
Der er smæk på kikærterne, som vi steger i chipotle, og den cremede suppe, som får sin lækre konsistens fra linserne.
Det skal du bruge:
Spicy kikærter
100 g tørrede kikærter
1 spsk. olivenolie
Flagesalt
1-2 tsk. chipotle (mængden afhænger af, hvor spicy de skal være)
Sød kartoffelsuppe
500 g søde kartofler
75 g uradlinser (kan erstattes af fx røde linser)
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
2 spsk. rød karrypasta
2 fed hvidløg
1 l grøntsagsbouillon
½ dåse kokosmælk
Salt og peber
Tilbehør
1 bundt frisk koriander
Groft brød
Sådan gør du:
Spicy kikærter
Dagen før: Kom kikærterne i en skål, og dæk dem med koldt vand. Lad dem stå tildækket på køl til næste dag.
Afdryp og skyl kikærterne. Kog dem i frisk vand i ca. 35 min. Afdryp kikærterne, og tør dem godt.
Varm olie på en pande, og rist kikærterne med chipotle, til de er sprøde. Krydr med salt.
Sød kartoffelsuppe
Skræl de søde kartofler, og skær dem i mundrette stykker.
Skyl linserne godt, og afdryp dem.
Pil og hak løget.
Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta.
Kom løg, presset hvidløg og søde kartofler i gryden, og steg et par minutter.
Tilsæt linser, og hæld bouillon i gryden. Lad det hele simre under låg ved svag varme i ca. 20 min.
Hæld kogevandet fra, og blend suppen, mens du gradvist spæder til med kogevandet, indtil suppen har en dejlig cremet konsistens.
Tilsæt kokosmælk, varm op, og smag til med salt og peber.
Er suppen for tyk, spædes til med mere bouillon.
Servér suppen med spicy kikærter, frisk koriander og groft brød.
TIP: Husk, at du med fordel kan iblødsætte kikærterne og koge dem i god tid. Lav eventuelt en stor portion, og frys dem efter kogning til senere brug. Skal det gå ekstra stærkt, så brug kikærter fra dåse, men husk at skylle og tørre dem godt, inden de ristes.