Små madtærter med chorizo

De lækre portionstærter kan nydes enten lune eller kolde og er perfekte til picnickurven eller buffeten. I stedet for små tærter kan du sagtens bage én stor.

Aftensmad: Lækre mini tærter
© Tia Borgsmidt

Små madtærter med bladbede, friskbælgede ærter og chorizo

Ca. 4 portionstærter eller 1 stor tærte

Det skal du bruge

Mørdej

  • 120 g hvedemel
  • 80 g fuldkornsmel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g smør
  • lidt vand

Fyld

  • 1 bladbede
  • 200 g chorizopølser
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g ærter i bælg
  • 4 æg
  • 2 dl cremefraiche (18 %)
  • salt og peber

Sådan gør du

Mørdej

  1. Kom de to slags mel i en skål, og tilsæt salt.
  2. Smuldr smørret heri, og saml dejen.
  3. Stil dejen tildækket på køl ca. 1 time.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den, så dejstykkerne passer i størrelsen til dine forme – alternativt én stor form.
  5. Fordel dejen i smurte forme, og stil dem køligt, mens du tilbereder fyldet.

Fyld

  1. Skær stilkene fra bladbeden.
  2. . Skær chorizopølserne i skiver.
  3. Varm olien på en pande, og steg pølserne gyldne.
  4. Tag pølserne af panden, og steg først stilkene fra bladbeden i 3-4 min.
  5. Tilsæt bladene, og lad dem falde lidt sammen.
  6. Krydr med salt og peber, og tag bladbeden af panden. Bælg ærterne.
  7. Vend chorizo med bladbede og friskbælgede ærter, og fordel det i tærteformene.
  1. Rør æg med cremefraiche, krydr med salt og peber, og hæld i formene. Vend forsigtigt rundt, så fyldet fordeler sig.
  2. Bag tærterne i forvarmet ovn ved 200° varmluft i 15-20 min., til de er gyldne, og æggemassen har sat sig.