
Små madtærter med chorizo
De lækre portionstærter kan nydes enten lune eller kolde og er perfekte til picnickurven eller buffeten. I stedet for små tærter kan du sagtens bage én stor.
AfLone Kjær
Små madtærter med bladbede, friskbælgede ærter og chorizo
Ca. 4 portionstærter eller 1 stor tærte
Det skal du bruge
Mørdej
- 120 g hvedemel
- 80 g fuldkornsmel
- 1 tsk. salt
- 100 g smør
- lidt vand
Fyld
- 1 bladbede
- 200 g chorizopølser
- 1 spsk. olivenolie
- 200 g ærter i bælg
- 4 æg
- 2 dl cremefraiche (18 %)
- salt og peber
Sådan gør du
Mørdej
- Kom de to slags mel i en skål, og tilsæt salt.
- Smuldr smørret heri, og saml dejen.
- Stil dejen tildækket på køl ca. 1 time.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik den, så dejstykkerne passer i størrelsen til dine forme – alternativt én stor form.
- Fordel dejen i smurte forme, og stil dem køligt, mens du tilbereder fyldet.
Fyld
- Skær stilkene fra bladbeden.
- . Skær chorizopølserne i skiver.
- Varm olien på en pande, og steg pølserne gyldne.
- Tag pølserne af panden, og steg først stilkene fra bladbeden i 3-4 min.
- Tilsæt bladene, og lad dem falde lidt sammen.
- Krydr med salt og peber, og tag bladbeden af panden. Bælg ærterne.
- Vend chorizo med bladbede og friskbælgede ærter, og fordel det i tærteformene.
- Rør æg med cremefraiche, krydr med salt og peber, og hæld i formene. Vend forsigtigt rundt, så fyldet fordeler sig.
- Bag tærterne i forvarmet ovn ved 200° varmluft i 15-20 min., til de er gyldne, og æggemassen har sat sig.