Salatdolmades og green yoghurt

En frisk og utraditionel ret - perfekt til både hverdag og middagsselskaber.

Salatdolmades © Stine Christiansen

Salatdolmades og green yoghurt

Det skal du bruge:

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Salatdolmades

  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 25 g rosiner
  • 12 g ristede pinjekerner
  • 12 g valnødder
  • 150 g kogte ris
  • ½ stor håndfuld hakkede krydderurter, fx persille, mynte og dild
  • salt og peber
  • ½ iceberg- eller hovedsalat

Green yoghurt

  • 150 g græsk yoghurt, 10%
  • ½ håndfuld hakkede krydderurter, fx persille, mynte og dild
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Sautér hakket løg og hvidløg i olivenolie ved lav varme, til løgene er klare.
  1. Kom rosiner, pinjekerner samt grofthakkede valnødder ved og sautér endnu et par minutter.
  1. Bland med ris, masser af krydderurter, salt og peber.
  1. Løsn forsigtigt salatbladene, mindst 8 blade, og fordel fyldet i fordybningen.
  1. Pak fyldet stramt ind i salatbladet og læg dem tæt, fx i et fad, med sammenføjningen nedad.
  1. Rør yoghurt sammen med hakkede krydderurter og smag til med salt og peber.
  1. Servér de fyldte salatblade med yoghurten til

LÆS OGSÅ