
Salat med fjordrejer, hvide asparges og kold purløgscreme
Sommersalat er skøn og en af vores favoritter. Mens det stadig er sæson, er denne variant – sprød, enkel og eksklusiv.
AfLone Kjær
Salat med fjordrejer, hvide asparges og kold purløgscreme
4 personer
Det skal du bruge:
Salat
- spæde salater 1 bakke
- hjertesalat 2 stk.
- hvide asparges 1 bundt
- citron 1⁄2 stk., saft heraf
- fjordrejer 200 g
Kold purløgscreme
- skalotteløg 2 stk.
- hvidvinseddike 3 spsk.
- creme fraiche 1 dl 18%
- mayonnaise 1 dl
- purløg 1 bundt
- salt og peber
- surdejsbrød
Sådan gør du:
- Hak skalotteløgene fint, og kom dem i en gryde med eddike.
- Kog, indtil væsken er fordampet. • Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i den.
- Rør creme fraiche med mayonnaise, skalotteløg og klippet purløg. Smag cremen til med salt og peber.
- Skyl salaten, og slyng den tør.
- Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skræl dem fra hoved og ned.
- Damp aspargesene i vand tilsat citronsaft og salt i ca. 5 min., til de slipper let, når du stikker i dem med en kniv. De må gerne have lidt bid.
- Afdryp og afkøl aspargesene, før de skæres i snitter.
- Vend salater med asparges og fjordrejer. Dryp purløgscreme over, og servér med grillet surdejsbrød.