© Anders Schønnemann

Salat med fjordrejer, hvide asparges og kold purløgscreme

Sommersalat er skøn og en af vores favoritter. Mens det stadig er sæson, er denne variant – sprød, enkel og eksklusiv.

Salat med fjordrejer, hvide asparges og kold purløgscreme

4 personer

Det skal du bruge:

Salat

  • spæde salater 1 bakke
  • hjertesalat 2 stk.
  • hvide asparges 1 bundt
  • citron 1⁄2 stk., saft heraf
  • fjordrejer 200 g

Kold purløgscreme

  • skalotteløg 2 stk.
  • hvidvinseddike 3 spsk.
  • creme fraiche 1 dl 18%
  • mayonnaise 1 dl
  • purløg 1 bundt
  • salt og peber
  • surdejsbrød

Sådan gør du:

  1. Hak skalotteløgene fint, og kom dem i en gryde med eddike.
  2. Kog, indtil væsken er fordampet. • Tag gryden af varmen, og lad løgene afkøle i den.
  3. Rør creme fraiche med mayonnaise, skalotteløg og klippet purløg. Smag cremen til med salt og peber.
  4. Skyl salaten, og slyng den tør.
  5. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene, og skræl dem fra hoved og ned.
  6. Damp aspargesene i vand tilsat citronsaft og salt i ca. 5 min., til de slipper let, når du stikker i dem med en kniv. De må gerne have lidt bid.
  7. Afdryp og afkøl aspargesene, før de skæres i snitter.
  8. Vend salater med asparges og fjordrejer. Dryp purløgscreme over, og servér med grillet surdejsbrød.