Salat af søde kartofler med avocado og misodressing

Fyldig, mættende og farverig salat, der fint kan serveres solo - eller evt. med lidt brød til.

Salat med søde kartofler

Tallerken fra Bungalow, hørserviet fra Broste Copenhagen, målekop med hank fra Arket.

© Tia Borgsmidt

Salat af søde kartofler med avocado og misodressing

4 personer

Det skal du bruge

  • 1 kg søde kartofler
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt og peber
  • 200 g fuldkornsbulgur
  • 100 g mizunasalat (kan erstattes af andre luftige salater, som fx rucola, napolitana mix eller babyspinat)
  • 2 avocadoer
  • Saft af ½ citron
  • 1 bakke karse
  • 4 spsk. sød lys miso (fås i de fleste helsekostbutikker)
  • 2 spsk. risvinseddike (kan erstattes af æbleeddike)
  • 1 spsk. chilisauce
  • 2 spsk. vand
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 spsk. smagsneutral olie

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker. Vend kartoflerne med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt og peber. Bag kartoflerne i ovnen ved 200° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.
  2. Skyl bulgur og kog som anbefalet på emballagen. Afkøl bulguren.
  3. Skyl salaten og slyng den tør. Halvér avocadoerne, fjern stenene og skær avocadoerne i lameller. Læg dem i citronsaft
  4. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  5. Vend forsigtigt de søde kartofler med kogt bulgur, salat, avocado og masser af karse. Dryp dressingen over salaten lige før servering.

TIP Miso er en japansk specialitet lavet af fermenterede sojabønner. Den er særlig eftertragtet, fordi den har en unik umamismag.