Salat med søde kartofler
© Tia Borgsmidt

Salat af søde kartofler med avocado og misodressing

Fyldig, mættende og farverig salat, der fint kan serveres solo - eller evt. med lidt brød til.

Salat af søde kartofler med avocado og misodressing

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber
  • 100 g fuldkornsbulgur
  • 50 g mizunasalat (kan erstattes af andre luftige salater, som fx rucola, napolitana mix eller babyspinat)
  • 2 avocadoer
  • ¼ citron (saften)
  • ½ bakke karse

Misodressing

  • 2 spsk. sød lys miso (fås i de fleste helsekostbutikker)
  • 1 spsk. risvinseddike (kan erstattes af æbleeddike)
  • ½ spsk. chilisauce
  • 1 spsk. vand
  • 1 tsk. flydende honning
  • ½ spsk. smagsneutral olie

Sådan gør du

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker.
  1. Vend kartoflerne med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Bag kartoflerne i ovnen ved 200° varmluft i ca. 15 min., til de er gyldne.
  1. Skyl bulgur og kog som anbefalet på emballagen. Afkøl bulguren.
  1. Skyl salaten og slyng den tør. Halvér avocadoerne, fjern stenene og skær avocadoerne i lameller. Læg dem i citronsaft
  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen.
  1. Vend forsigtigt de søde kartofler med kogt bulgur, salat, avocado og masser af karse.
  1. Dryp dressingen over salaten lige før servering.

Miso er en japansk specialitet lavet af fermenterede sojabønner. Den er særlig eftertragtet, fordi den har en unik umamismag.