
Sådan laver du den lækreste forårspizza
Vores blogger, Blueberry Tales, guider dig her til den lækreste, æltefri pizza med ricotta og nogle af forårets bedste ingredienser; asparges, radiser, brændenælder, skvalderkål og ramsløg.
AfI et kort øjeblik kiggede forårsolen frem fra dens skytildækkede skjulested, og vi spiste vores første aftensmad i haven under et af æbletræerne. Vi har endnu ikke et rigtigt havebord, så i stedet fik vi fundet dette lille, gamle bord frem fra kælderen. Det lykkedes mig dog alligevel at få plads til alle vores tallerkner, glas, bestik, blomster og lysestager... I kender mig, jeg kan godt lide et veldækket bord.
Dagene flyver i øjeblikket afsted lige for tiden, og de er bestemt ikke alle lige så pæne som på disse billeder. Der er endda dage, hvor jeg ikke engang når i bad. Som tidligere nævnt, er vi startet ud med at renovere stuen med uvurderlig hjælp fra vores fædre, alt imens vi søger jobs og omlægger have. Tingene begynder dog lige så stille at lysne, og et øjeblik så vores aften rent faktisk sådan ud.
Jeg havde lavet endnu en portion af min ramsløgspesto, som jeg smurte på en æltefri pizzadej - fundet på Bon Appetits hjemmeside - sammen med en stor klat ricotta og nogle af forårets bedste ingredienser; asparges, radiser, brændenælder, skvalderkål og ramsløg. Sørg for at plukke dine brændenældeskud og skvalderkål mens de er spæde - allerhelst mens de stadig er lysegrønne og endnu ikke har foldet bladene helt ud, da de ellers kan smage meget bittert.
Pizza med ricotta, asparges & ramsløg
(4 pizzaer)
Tip: Der er nok dej til 6 pizzaer, hvis du følger opskriften på No Knead Pizza Dough fra Bon Appetit. Jeg laver ofte hele portionen og opbevarer så blot den overskydende dej i køleskabet i op til tre dage, eller bager det som boller eller et lille brød.
1 portion No Knead Pizza Dough (eller en anden favoritpizzadej)
1 portion ramsløgspesto
250 gram ricotta
400 gram grønne asparges
8 radiser
Vilde urter
Brændenælder
Skvalderkål
Ramsløg
Ramsløgsblomster
Fra skuffen
Olivenolie
Havsalt
Sort peber
Fordel en stor spiseskefuld ramsløgspesto på pizzaen efterfulgt af en klat ricotta. Jeg plejer ikke at smøre ricottaen så nøje ud, da jeg godt kan lide, at den ligger som små klumper fordelt ud over pizzaen. Fordel dernæst asparges, radiser og vilde urter på pizzaen.
Flyt pizzaen over i ovnen, og grill den i 7-8 minutter indtil bunden er sprød og toppen er brunblistret. Når jeg bager på bagepapir, plejer jeg at fjerne papiret med en pizzaspatel, når bunden har sat sig (efter ca. 3 minutter), og lade pizzaen bage færdig direkte på pizzastenen. Ellers vil bagepapiret blive meget branket.
Så snart pizzaen er bagt færdig, flyttes den over på et skærebræt, hvor den toppes med ramsløgsblomster og friskkværnet peber. Skær pizzaen ud og servér.