© Camilla Drost / Blueberry Tales

Sådan laver du den lækreste forårspizza

Vores blogger, Blueberry Tales, guider dig her til den lækreste, æltefri pizza med ricotta og nogle af forårets bedste ingredienser; asparges, radiser, brændenælder, skvalderkål og ramsløg.

I et kort øjeblik kiggede forårsolen frem fra dens skytildækkede skjulested, og vi spiste vores første aftensmad i haven under et af æbletræerne. Vi har endnu ikke et rigtigt havebord, så i stedet fik vi fundet dette lille, gamle bord frem fra kælderen. Det lykkedes mig dog alligevel at få plads til alle vores tallerkner, glas, bestik, blomster og lysestager... I kender mig, jeg kan godt lide et veldækket bord.

Dagene flyver i øjeblikket afsted lige for tiden, og de er bestemt ikke alle lige så pæne som på disse billeder. Der er endda dage, hvor jeg ikke engang når i bad. Som tidligere nævnt, er vi startet ud med at renovere stuen med uvurderlig hjælp fra vores fædre, alt imens vi søger jobs og omlægger have. Tingene begynder dog lige så stille at lysne, og et øjeblik så vores aften rent faktisk sådan ud.

Jeg havde lavet endnu en portion af min ramsløgspesto, som jeg smurte på en æltefri pizzadej - fundet på Bon Appetits hjemmeside - sammen med en stor klat ricotta og nogle af forårets bedste ingredienser; asparges, radiser, brændenælder, skvalderkål og ramsløg. Sørg for at plukke dine brændenældeskud og skvalderkål mens de er spæde - allerhelst mens de stadig er lysegrønne og endnu ikke har foldet bladene helt ud, da de ellers kan smage meget bittert.

Pizza med ricotta, asparges & ramsløg

(4 pizzaer)

Tip: Der er nok dej til 6 pizzaer, hvis du følger opskriften på No Knead Pizza Dough fra Bon Appetit. Jeg laver ofte hele portionen og opbevarer så blot den overskydende dej i køleskabet i op til tre dage, eller bager det som boller eller et lille brød.

1 portion No Knead Pizza Dough (eller en anden favoritpizzadej)
1 portion ramsløgspesto
250 gram ricotta
400 gram grønne asparges
8 radiser

Vilde urter

Brændenælder
Skvalderkål
Ramsløg
Ramsløgsblomster

Fra skuffen

Olivenolie
Havsalt
Sort peber

Lav pizzadejen 18 timer i forvejen, så den får lov at hæve og udvikle sig (dejen kan laves i op til tre dage i forvejen). Opdel dejen i seks dele, form den til kugler, pak hver dejkugle ind i film og opbevar dem i køleskabet.

Tænd ovnen på den højest mulige temperaturindstilling, omkring 250 C. Hvis du bager dine pizzaer på en pizzasten, skal stenen lægges i ovnen mens ovnen stadig er kold. Du må aldrig lægge en kold pizzasten ind i en varm ovn, da den kan sprænge.

Skær asparges og radiser ud og vend dem i olivenolie og havsalt. Vend ligeledes de vilde urter i olivenolie. Brug eventuelt handsker, når du arbejder med brændenælder.

Drys din bordplade med mel. Læg den første dejkugle på det meldryssede bord og drys dejkuglen med rigeligt mel. Form dejen til en pizza på 25-30 cm.

Skift ovnens indstilling over på grillfunktion, når du er klar til at bage dine pizzaer. Drys et stykke bagepapir eller en pizzaspatel med mel og læg pizzaen herpå.

Fordel en stor spiseskefuld ramsløgspesto på pizzaen efterfulgt af en klat ricotta. Jeg plejer ikke at smøre ricottaen så nøje ud, da jeg godt kan lide, at den ligger som små klumper fordelt ud over pizzaen. Fordel dernæst asparges, radiser og vilde urter på pizzaen.

Flyt pizzaen over i ovnen, og grill den i 7-8 minutter indtil bunden er sprød og toppen er brunblistret. Når jeg bager på bagepapir, plejer jeg at fjerne papiret med en pizzaspatel, når bunden har sat sig (efter ca. 3 minutter), og lade pizzaen bage færdig direkte på pizzastenen. Ellers vil bagepapiret blive meget branket.

Så snart pizzaen er bagt færdig, flyttes den over på et skærebræt, hvor den toppes med ramsløgsblomster og friskkværnet peber. Skær pizzaen ud og servér.

Blueberry Tales og BO BEDRE

Følg Camilla Drost på hendes blog blueberrytales.com. Eller find fremover nogle af hendes bedste og smukkeste madkreationer i en dansk udgave her på bobedre.dk på bobedre.dk/blueberrytales.

© Camilla Drost / Blueberry Tales
© Camilla Drost / Blueberry Tales
© Camilla Drost / Blueberry Tales
© Camilla Drost / Blueberry Tales