
Rødbede-risotto med gedeost og friteret salvie
Italiensk comfort-food, når det er allerbedst. Perfekt ret til en travl hverdag.
AfLone Kjær
Rødbede-risotto med gedeost og friteret salvie
4 personer
Det skal du bruge:
- løg 1 stk.
- rødbeder 300 g
- olivenolie 2 spsk.
- pancetta 100 g tyndtskårne skiver
- hvidløg 1 fed presset
- risottoris 300 g, fx arborio
- hvidvin 2 dl
- urtebouillon 1,2 l
- parmesanost 50 g
- salt og peber
- olivenolie 2 spsk.
- salvie 1 lille bundt
- gedeost 100 g blød
Sådan gør du:
- Hak løget.
- Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Kom olien på en pande, og steg pancettaen, til den er næsten sprød.
- Tilsæt løg og presset hvidløg, og svits et øjeblik, uden at det tager farve.
- Tilsæt ris og rødbeder, og vend godt rundt.
- Hæld hvidvin på panden, og lad den fordampe.
- Tilsæt lidt bouillon, og rør rundt, indtil den er næsten aborberet af risene, før der tilsættes mere. Det tager ca. 20 min.
- Tilsæt reven parmesan, og smag risottoen til med salt og peber.
- Varm olien på en lille pande, og steg salviebladene i ca. 10 sek. på hver side, indtil de er let sprøde.
- Vend gedeosten ned i risottoen.
- Pynt med de friterede salvieblade umiddelbart inden servering.