© Anders Schønnemann

Rødbede-risotto med gedeost og friteret salvie

Italiensk comfort-food, når det er allerbedst. Perfekt ret til en travl hverdag.

Rødbede-risotto med gedeost og friteret salvie

4 personer

Det skal du bruge:

  • løg 1 stk.
  • rødbeder 300 g
  • olivenolie 2 spsk.
  • pancetta 100 g tyndtskårne skiver
  • hvidløg 1 fed presset
  • risottoris 300 g, fx arborio
  • hvidvin 2 dl
  • urtebouillon 1,2 l
  • parmesanost 50 g
  • salt og peber
  • olivenolie 2 spsk.
  • salvie 1 lille bundt
  • gedeost 100 g blød

Sådan gør du:

  1. Hak løget.
  2. Skræl rødbederne, og riv dem på den grove side af et rivejern.
  3. Kom olien på en pande, og steg pancettaen, til den er næsten sprød.
  4. Tilsæt løg og presset hvidløg, og svits et øjeblik, uden at det tager farve.
  5. Tilsæt ris og rødbeder, og vend godt rundt.
  6. Hæld hvidvin på panden, og lad den fordampe.
  7. Tilsæt lidt bouillon, og rør rundt, indtil den er næsten aborberet af risene, før der tilsættes mere. Det tager ca. 20 min.
  8. Tilsæt reven parmesan, og smag risottoen til med salt og peber.
  9. Varm olien på en lille pande, og steg salviebladene i ca. 10 sek. på hver side, indtil de er let sprøde.
  10. Vend gedeosten ned i risottoen.
  11. Pynt med de friterede salvieblade umiddelbart inden servering.