Rissalat med bagte jordskokker, dadler og gedeost

En skøn og mættende salat med smæk på smagen.

© Lone Kjær

Fransk ildfast skål fra Beau Marché, sylteglas fra H. Skjalm P., træske privateje.

Rissalat med bagte jordskokker, dadler, gedeost og dukkah

Der er smæk på smagen i denne skønne vintersalat med jordskokker, dadler og den hjemmelavede krydderiblanding dukkah. Gem resten af dukkahen i et glas, og nyd den som drys på vinterens salater.

4 personer

Det skal du bruge:

Dukkah

  • 30 g mandler
  • 30 g hasselnødder
  • 1 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. hel koriander
  • 2 tsk. fennikelfrø
  • 2 tsk. spidskommen
  • ½ tsk. sorte peberkorn
  • ½ tsk. chiliflager
  • ½ tsk. flagesalt

Rissalat

  • ½ kg jordskokker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 store dadler
  • 100 g blød gedeost
  • 100 g kogte vilde ris (eller fuldkornsris)
  • 1 håndfuld bredbladet persille

Sådan gør du:

Dukkah

  1. Rist de to slags nødder på en tør pande, til de får farve.
  2. Tag nødderne af panden, og hak dem groft.
  3. Rist sesamfrø, krydderierne og peberkorn på panden, til de begynder at dufte.
  4. Tag krydderier og sesam af panden, og stød dem i en morter sammen med chiliflager.
  5. Bland krydderier med nødder og salt.
  6. Afkøl krydderiblandingen, og opbevar den i et lille glas.

Rissalat

  1. Skur jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
  2. Vend dem med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Bag jordskokkerne i ovnen ved 225° i ca. 30 min., til de er møre.
  4. Fjern stenene fra dadlerne, og hak dadlerne.
  5. Vend de bagte jordskokker med dadler, smuldret gedeost, kogte vilde ris og hakket bredbladet persille.
  6. Drys dukkah over salaten, og krydr med salt og peber.