Rissalat med bagte jordskokker, dadler, gedeost og dukkah
Der er smæk på smagen i denne skønne vintersalat med jordskokker, dadler og den hjemmelavede krydderiblanding dukkah. Gem resten af dukkahen i et glas, og nyd den som drys på vinterens salater.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Rissalat
¼
kg
jordskokker
1
spsk.
olivenolie
3
store dadler
50
g
blød gedeost
50
g
kogte vilde ris (eller fuldkornsris)
½
håndfuld bredbladet persille
Dukkah
15
g
mandler
15
g
hasselnødder
½
spsk.
sesamfrø
½
spsk.
hel koriander
1
tsk.
fennikelfrø
1
tsk.
spidskommen
¼
tsk.
sorte peberkorn
¼
tsk.
chiliflager
¼
tsk.
flagesalt
Sådan gør du
Dukkah
Rist de to slags nødder på en tør pande, til de får farve.
Tag nødderne af panden, og hak dem groft.
Rist sesamfrø, krydderierne og peberkorn på panden, til de begynder at dufte.
Tag krydderier og sesam af panden, og stød dem i en morter sammen med chiliflager.
Bland krydderier med nødder og salt.
Afkøl krydderiblandingen, og opbevar den i et lille glas.
Rissalat
Skur jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
Vend dem med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag jordskokkerne i ovnen ved 225° i ca. 30 min., til de er møre.
Fjern stenene fra dadlerne, og hak dadlerne.
Vend de bagte jordskokker med dadler, smuldret gedeost, kogte vilde ris og hakket bredbladet persille.
Drys dukkah over salaten, og krydr med salt og peber.