© Lone Kjær

Rissalat med bagte jordskokker, dadler og gedeost

En skøn og mættende salat med smæk på smagen.

Rissalat med bagte jordskokker, dadler, gedeost og dukkah

Der er smæk på smagen i denne skønne vintersalat med jordskokker, dadler og den hjemmelavede krydderiblanding dukkah. Gem resten af dukkahen i et glas, og nyd den som drys på vinterens salater.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rissalat

  • ¼ kg jordskokker
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 store dadler
  • 50 g blød gedeost
  • 50 g kogte vilde ris (eller fuldkornsris)
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Dukkah

  • 15 g mandler
  • 15 g hasselnødder
  • ½ spsk. sesamfrø
  • ½ spsk. hel koriander
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. sorte peberkorn
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ¼ tsk. flagesalt

Sådan gør du

Dukkah

  1. Rist de to slags nødder på en tør pande, til de får farve.
  1. Tag nødderne af panden, og hak dem groft.
  1. Rist sesamfrø, krydderierne og peberkorn på panden, til de begynder at dufte.
  1. Tag krydderier og sesam af panden, og stød dem i en morter sammen med chiliflager.
  1. Bland krydderier med nødder og salt.
  1. Afkøl krydderiblandingen, og opbevar den i et lille glas.

Rissalat

  1. Skur jordskokkerne, og skær dem i mindre stykker.
  1. Vend dem med olivenolie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  1. Bag jordskokkerne i ovnen ved 225° i ca. 30 min., til de er møre.
  1. Fjern stenene fra dadlerne, og hak dadlerne.
  1. Vend de bagte jordskokker med dadler, smuldret gedeost, kogte vilde ris og hakket bredbladet persille.
  1. Drys dukkah over salaten, og krydr med salt og peber.