© Anders Schønnemann

Risotto al barolo

Måske ikke en opskrift på verdens smukkeste ret, men smagen er helt fantastisk.

Risotto al barolo

Opskrift til 4 personer

Det skal du bruge:

  • arvorioris 4 dl
  • løg 1 stk.
  • smør 25 g
  • barolovin 5 dl
  • hønsebouillon 8 dl
  • parmesanost 50 g, friskrevet
  • salt og peber
  • oregano til pynt

Sådan gør du:

  1. Smelt smør i en gryde, og svits finthakket løg og ris et par minutter.
  2. Hæld 2-3 dl vin i gryden, og rør rundt. Når vinen er absorberet af risen, hældes et par dl mere vin i gryden og røres rundt.
  3. Gentag med bouillonen.
  4. Når risottoen er blød og cremet, vendes parmesanost i gryden.
  5. Servér straks med et drys parmesanost og lidt oregano.