Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Ramen nudelsuppe med kål og kylling

Opskrift på japansk nudelsuppe, ramen, med masser af grøntsager, kylling og smilende æg.

Ramen - japansk nudelsuppe med kylling og smilende æg

© Anders Schønnemann

Opskrift på ramen med kål og kylling

4 personer

Japansk ramen er en både lækker og nem spise. Den populære nudelsuppe serverer vi her med grønt, kylling og smilende æg.

INGREDIENSER

  • kyllingebryststykker 2 stk.
  • æg 2 stk.
  • grønkål 200 g (kan erstattes af renset spinat)
  • shiitake-svampe 200 g
  • peberfrugt 1 stk.
  • forårsløg 1 bundt
  • olivenolie 1 spsk.
  • hønsebouillon 1 1⁄2 liter
  • sojasauce 4 spsk.
  • ingefær 1 spsk. revet
  • østerssauce 2 spsk.
  • nudler 100 g ramen
  • sesamfrø 1 spsk.

Sådan gør du

  • Kog kyllingebryststykkerne ca. 12 min. Findel kødet med to gafler.
  • Kog æggene smilende - cirka 6-7 minutter.
  • Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Børst svampene rene. Snit peberfrugt. Skær forårsløg i skiver.
  • Varm olien i en gryde, og steg kålen et par minutter sammen med svampe og peberfrugt. Hæld bouillon over, og tilsæt sojasauce, ingefær og østerssauce. Kog op, og tilsæt kylling.
  • Kog nudlerne som angivet på emballagen og fordel i skåle. Hæld suppen over, og servér med halverede æg. Drys med sesamfrø.
Ramen - japansk nudelsuppe med kylling og smilende æg

© Anders Schønnemann

Vitaminer i skål – ramen giver ny energi. Skåle i keramik af Aage Wurtz.

Relaterede Artikler