
Ramen nudelsuppe med kål og kylling
Opskrift på japansk nudelsuppe, ramen, med masser af grøntsager, kylling og smilende æg.
AfMay Kjærsgaard
Opskrift på ramen med kål og kylling
4 personer
Japansk ramen er en både lækker og nem spise. Den populære nudelsuppe serverer vi her med grønt, kylling og smilende æg.
INGREDIENSER
- kyllingebryststykker 2 stk.
- æg 2 stk.
- grønkål 200 g (kan erstattes af renset spinat)
- shiitake-svampe 200 g
- peberfrugt 1 stk.
- forårsløg 1 bundt
- olivenolie 1 spsk.
- hønsebouillon 1 1⁄2 liter
- sojasauce 4 spsk.
- ingefær 1 spsk. revet
- østerssauce 2 spsk.
- nudler 100 g ramen
- sesamfrø 1 spsk.
Sådan gør du
- Kog kyllingebryststykkerne ca. 12 min. Findel kødet med to gafler.
- Kog æggene smilende - cirka 6-7 minutter.
- Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Børst svampene rene. Snit peberfrugt. Skær forårsløg i skiver.
- Varm olien i en gryde, og steg kålen et par minutter sammen med svampe og peberfrugt. Hæld bouillon over, og tilsæt sojasauce, ingefær og østerssauce. Kog op, og tilsæt kylling.
- Kog nudlerne som angivet på emballagen og fordel i skåle. Hæld suppen over, og servér med halverede æg. Drys med sesamfrø.