Ramen - japansk nudelsuppe med kylling og smilende æg
© Anders Schønnemann

Ramen nudelsuppe med kål og kylling

Opskrift på japansk nudelsuppe, ramen, med masser af grøntsager, kylling og smilende æg.

Opskrift på ramen med kål og kylling

4 personer

Japansk ramen er en både lækker og nem spise. Den populære nudelsuppe serverer vi her med grønt, kylling og smilende æg.

INGREDIENSER

  • kyllingebryststykker 2 stk.
  • æg 2 stk.
  • grønkål 200 g (kan erstattes af renset spinat)
  • shiitake-svampe 200 g
  • peberfrugt 1 stk.
  • forårsløg 1 bundt
  • olivenolie 1 spsk.
  • hønsebouillon 1 1⁄2 liter
  • sojasauce 4 spsk.
  • ingefær 1 spsk. revet
  • østerssauce 2 spsk.
  • nudler 100 g ramen
  • sesamfrø 1 spsk.

Sådan gør du

  • Kog kyllingebryststykkerne ca. 12 min. Findel kødet med to gafler.
  • Kog æggene smilende - cirka 6-7 minutter.
  • Fjern de yderste blade og stokken fra kålen. Snit kålen fint. Børst svampene rene. Snit peberfrugt. Skær forårsløg i skiver.
  • Varm olien i en gryde, og steg kålen et par minutter sammen med svampe og peberfrugt. Hæld bouillon over, og tilsæt sojasauce, ingefær og østerssauce. Kog op, og tilsæt kylling.
  • Kog nudlerne som angivet på emballagen og fordel i skåle. Hæld suppen over, og servér med halverede æg. Drys med sesamfrø.
Ramen - japansk nudelsuppe med kylling og smilende æg
© Anders Schønnemann

Vitaminer i skål – ramen giver ny energi. Skåle i keramik af Aage Wurtz.