
Poussiner bagt med citron og jordskokkesalat
Det ligner ikke vintermad, og poussinerne får da også et friskt forårspust over sig, når citron tilføjes. Prøv den delikate opskrift her!
AfOpskrift:
poussiner 2 stk., soigner og pluk for eventuelle fjerrester
usprøjtet citron 1 stk., riv skallen, skær i kvarte, og befri for hvide skaldele
soja 1 spsk.
stegesnor
jordskokker 500 g, skrub grundigt og skær i tynde skiver
kantareller 200 g, rens for jord, og befri for stok
smør 50 g
citronolie/citronsaft 1 spsk.
salt og peber
julesalat 1 stk., skyllet og skåret i grove skiver
Gnid poussinerne indvendigt med salt og peber, og fyld 2 kvarte citroner samt lidt revet citronskal i hver. Bind nu poussinerne op med stegesnor, og pensl med lidt soja på oversiden. Steg i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min. Smelt nu smørret på en stegepande, og lad det bruse af. Tilsæt jordskokker og kantareller, og steg under jævnlig omrøring i ca. 10 min. Smag til med citronolie/saft og salt og peber. Anret de stegte poussiner med jordskokkesalaten, og stryg de grove skiver julesalat over.