Polentapizza
© Styling: Lone Klær, Foto: Tia Borgsmidt

Polentapizza med sprød grønkål, mandler og granatæble

Er du vild med polenta, så prøv denne udgave, hvor den toppes med fyld lidt a la en pizza. Servér med en skål salat, og der er nem mad på menuen.

Polenta med sprød grønkål, mandler og granatæble

Polenta består af majsmel, der koges langsomt i vand eller bouillon indtil polentaen får en lækker cremet konsistens. Her bruges polentagrøden, som erstatning for den traditionelle pizzabund, som giver retten et velsmagende twist.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Polenta

  • 3½ dl kogende vand
  • 75 g polenta
  • flagesalt og peber
  • 12 g friskrevet parmesanost

Sprød grønkål

  • 50 g grønkål
  • olivenolie
  • flagesalt

Topping

  • 1 løg
  • 1 hele mozzarellaer
  • ½ granatæble
  • 12 g mandler

Sådan gør du

Polenta

  1. Kom vandet i en gryde, og bring i kog.
  1. Tilsæt polenta, og kog ved jævn varme under omrøring i 5-6 min. til en tyk grødlignende konsistens.
  1. Smag til med flagesalt, peber og parmesanost.
  1. Fordel polentaen på et stykke bagepapir på en bageplade, og lad den stå, mens grønkålen tilberedes.

Sprød grønkål

  1. Nip grønkålen, og vend med olivenolie.
  1. Fordel den på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød ved 200o varmluft i ca. 5 min.
  1. Drys med lidt salt.

Topping

  1. Bag polentaen i ovnen i ca. 15 min.
  1. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
  1. Afdryp mozzarella, og findel.
  1. Vend forsigtigt den bagte polenta, top med mozzarella og løg, og bag i ca. 10 min., til osten er smeltet.
  1. Massér granatæblet, og pres kernerne ud.
  1. Top pizzaen med hakkede mandler, sprød grønkål og granatæblekerner.