Gorm prøvede æg på pizza første gang i Frankrig for mange år siden. Samtidig har han altid spist de første grønne asparges med rygeostcreme og pocheret æg. Så han tænkte: Hvorfor ikke gøre det til en pizza? Minder og erfaring i skøn forening.
Det skal du bruge:
180 g pizzadej kuglet op og klar til brug
6 flotte grønne asparges
2 spsk. rygeost uden kommen
Lige så meget fløde som rygeost – ca. 1 dl
10 cherrytomater
1 tsk. honning
Rapsolie
1 stort økoæg
1 håndfuld rucola
1 dusk ramsløg
1 spsk. ristede græskar-kerner
Skal fra ½ økocitron
Salt og peber
Sådan gør du:
Vend tomaterne med lidt rapsolie, honning, salt og peber. Rist dem kort af på en pande eller i ovnen, mens du varmer din pizzasten op.
Pisk fløde og rygeost sammen til en let flødeskum.
Hak græskarkernerne sammen med citronskal og ramsløg – og spæd op med ca 1 dl mild rapsolie.
Rul pizzadejen ud til ca. 30 cm i diameter.
Dut rygeostcreme hist og her på pizzaen. Læg ligeledes tomater hist og her, og top med asparges, som du har nippet og halveret på langs.
Dryp med et stænk koldpresset rapsolie, og put pizzaen i ovnen.
Bag den i 2 min. på en opvarmet bagesten ved 300° eller så varmt, ovnen nu kan indstilles til (helst på indstillingen over- og undervarme).
Slå ægget ud på pizzaen, og bag den videre i 2-3 min., til pizzaen er gylden og bunden sprød.
Tag pizzaen ud af ovnen, og giv den lidt salt og peber.
Dryp en gavmild spiseske ramsløgsdressing ud over pizzaen, og pynt med rucola.