Nem pizza opskrift
© Foto: Tia Borgsmidt/Styling: Lone Kjær

Opskrift på sprøde pizzaer med salsiccia, cherrytomater og oliven

Smag denne hverdagsfavorit, der byder på de bedste ingredienser fra det italienske køkken.

Pizza med salsiccia, cherrytomater og oliven

Hjemmebagt pizza a la Italy... Med få ingredienser og masser af smag. Dejen kan med fordel tilberedes i god tid og opbevares på køl, klar til brug.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pizzaer

Det skal du bruge:

    Pizzadej:

    • 1 dl vand
    • 7½ g gær
    • 1 spsk. olivenolie
    • 100 g fuldkornsdurum
    • 1½ tsk. flagesalt
    • 50 g durummel

    Fyld:

    • 2 salsicciapølser
    • 100 g cherrytomater
    • 1 rødløg
    • 1 hele mozzarellaer
    • 2 kviste frisk rosmarin
    • Lidt olivenolie
    • 1 spsk. sorte oliven
    • ½ potte frisk basilikum
    • Flagesalt
    • Peber

    Sådan gør du:

    Pizzadej

    1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
    1. Tilsæt olie og rør fuldkornsdurum i væsken.
    1. Tilsæt salt og rør nu durummel i dejen lidt ad gangen.
    1. Ælt til dejen er smidig og lad den hæve tildækket ca. 1 time. Hvis den gemmes til næste dag, så opbevar den på køl i en beholder med låg.

    Fyld

    1. Skær pølserne i skiver og rist dem sprøde i ca. 5 min. i en gryde, for at undgå at fedtet sprøjter for meget. Afdryp pølserne.
    1. Halvér tomaterne. Pil løgene og skær i skiver eller både.
    1. Del dejen i 4 stykker og rul ud til pizzaer. Top med findelt mozzarella, cherrytomater, løg og salsicciapølse. Drys med frisk rosmarin og dryp lidt olivenolie over. Krydr med flagesalt og peber, og bag pizzaerne ved 250° varmluft i ca. 8 min., til de er sprøde.
    1. Top med sorte oliven og basilikum og servér straks.

    LÆS OGSÅ