Grønkålstærte med chorizo og feta

Er du vild med tærte? Så burde du virkelig prøve denne skønne opskrift på grønkålstærte med krydret chorizo og cremet feta. Få opskriften lige her!

Inspiration til lækker aftensmad: Grønkålstærte med chorizo og feta
© Tia Borgsmidt

Grønkålstærte med chorizo og feta

Ca. 4 personer

Det skal du bruge

Tærtebund

  • 100 g hvedemel
  • 80 g groft speltmel
  • ½ tsk. flagesalt
  • 100 g smør
  • Ca. 2 spsk. vand

Fyld

  • 100 g grønkål
  • 150 g chorizopølser
  • 1 spsk. olivenolie
  • 8 cherrytomater
  • 2 æg
  • 2 dl piskefløde
  • Flagesalt og peber
  • 50 g fetaost

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, speltmel og salt sammen i en skål. Skær smørret i mindre stykker, og smuldr det i melblandingen. Saml dejen hurtigt med vand. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile ca. 30 min. i køleskabet. Imens tilberedes fyldet.
  2. Del kålen i grove stykker. Skær chorizopølser i skiver.
  3. Varm olien på en pande, og steg pølserne gyldne. Tag pølserne af panden, og steg kålen et kort øjeblik, til den falder lidt sammen. Skyl tomaterne.
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Træk det ene stykke bagepapir af, og vend det andet med den udrullede mørdej nedad over en smurt tærteform. Træk forsigtigt bagepapiret af, og tryk dejen godt ned i formen, så den kommer op ad kanten.
  5. Rør æg med fløde, og krydr med flagesalt og peber. Hæld æggemassen i formen, og fordel kål, chorizo og tomater i æggemassen. Top med smuldret fetaost.
  6. Bag tærten ved 200° varmluft i ca. 25 min., til den er gylden, og æggemassen har sat sig.

TIP: Servér tærten med en fyldig tomatsalat og groft brød.