Opskrift på fyldte spinatpandekager ala @Foodfanatic

Nadia Mathiasen bag Foodfanatic er skaberen af de afsindigt lækre og Instagram-værdige spinatpandekager.

Lytter du til podcasts?

Ellers anbefaler vi dig at begynde: Vi har nemlig lavet en række af jule-podcasts, hvor kendte mennesker fortæller om deres jul – blandt andet Nadia Mathiasen.

Du finder podcasten i din podcast-app, hos Soundcloud eller du kan høre den her på siden – under den skønne opskrift.

© Chris Tonnesen

Fyldte spinatpandekager

Spinatpandekager smager himmelsk, og du kan bruge dem på et utal af måder. Som wraps, gratinerede i ovnen med ost og tomat eller blot som her med skønt grønt fyld.

Det skal du bruge:

  • 225 g babyspinat
  • 2 dl mælk
  • 3 æg
  • 90 g hvedemel
  • Et nip sukker
  • olie til stegning
  • 500 g blandede svampe
  • 1 løg
  • 250 g ricotta
  • krydderurter til pynt, fx hakket
  • persille eller purløg
  • salt, peber

Sådan gør du:

  1. Skyl spinaten grundigt, og lad den dryppe af. Blend med mælk, æg, hvedemel, sukker og salt.
  2. Varm lidt olie på en pande. Hæld spinatdejen på panden, og steg pandekagerne. Hold dem lune i ovnen, mens du bager resten.
  3. Skær svampene i grove stykker.
  4. Pil løget, og skær det i tynde både.
  5. Rist svampene i olie på en pande, til de er gyldne. Tilsæt løget, og lad det stege med, til det er klart. Krydr med salt og peber, inden du sætter til side.
  6. Kom resten af spinaten på panden, og vend den rundt, til den falder sammen. Smuldr ricottaen i, og krydr med salt og peber.
  7. Kom fyldet i pandekagerne, og fold dem en eller to gange. Pynt med lidt friske krydderurter.
© Chris Tonnesen

Nadia Mathiasen

... Er kvinden bag bloggen foodfanatic.dk.

Flere kødfrie dage er en ny kogebog af Nadia Mathiasen, som uge for uge, året rundt, inspirerer læseren til at spise mindre kød og værdsætte det grønne køkken, 249, 95 kr., Strandberg Publishing.

© Rosendahl