
Opskrift på cremet risotto
En varm risotto er luksusversionen af comfort food.
AfLone Kjær
Risotto i nye klæder. Skåle fra Gurli Elbækgaard, skeer i privateje.
Risotto med knoldselleri, gedeost og pære
Comfort food nummer et. Cremet risotto, der smager af vinter, med knoldselleri, cremet gedeost, pære og timian.
4 personer
Det skal du bruge:
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 lille knoldselleri
- 2 spsk. olivenolie
- 300 g risottoris
- 2 dl hvidvin
- 1 ¼ liter bouillon, fx grønsags-
- bouillon fra A. Vogel
- 150 g blød gedeost
- 3 spsk. friskhakket timian
- reven skal af 1 økologisk citron
- salt og peber
- 2 pærer
Sådan gør du:
- Hak løget.
- Skræl knoldselleri, og skær i mundrette stykker.
- Varm olien i en slip let-pande, og steg løg, presset hvidløg og knoldselleri et par minutter. Tilsæt risottoris, og vend godt rundt.
- Hæld vinen på risene, og lad den fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 20 min.
- Tilsæt gedeost og hakket timian, og vend godt rundt.
- Smag risottoen til med salt og peber, og servér med drys af reven citronskal.
- Skær pærerne i både eller tern, og top på risottoen.