Hovedret Opskrift på cremet risotto En varm risotto er luksusversionen af comfort food. Af Lone Kjær — 30. december 2018 © Tia Borgsmidt Risotto i nye klæder. Skåle fra Gurli Elbækgaard, skeer i privateje. Risotto med knoldselleri, gedeost og pære Comfort food nummer et. Cremet risotto, der smager af vinter, med knoldselleri, cremet gedeost, pære og timian. 4 personerDet skal du bruge: 1 løg 1 fed hvidløg 1 lille knoldselleri 2 spsk. olivenolie 300 g risottoris 2 dl hvidvin 1 ¼ liter bouillon, fx grønsags- bouillon fra A. Vogel 150 g blød gedeost 3 spsk. friskhakket timian reven skal af 1 økologisk citron salt og peber 2 pærer Sådan gør du: Hak løget. Skræl knoldselleri, og skær i mundrette stykker. Varm olien i en slip let-pande, og steg løg, presset hvidløg og knoldselleri et par minutter. Tilsæt risottoris, og vend godt rundt. Hæld vinen på risene, og lad den fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 20 min. Tilsæt gedeost og hakket timian, og vend godt rundt. Smag risottoen til med salt og peber, og servér med drys af reven citronskal. Skær pærerne i både eller tern, og top på risottoen. Relateret Hovedret Opskrift på poulet chasseur: Fransk simreret med kylling i hvidvin, svampe og urter Hovedret Opskrift på simregryde med braiseret kylling i hvidvin med bønner, tomat og kapers Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat Hovedret Opskrift på friterede blæksprutter, rejer og jomfruhummer med salsa tartare Hovedret Chicken Tikka Masala med blomkålsris og lune nanbrød Hovedret Kylling i riesling med estragon, løg, spinat og svampe