Opskrift på cremet risotto

En varm risotto er luksusversionen af comfort food.

© Tia Borgsmidt

Risotto i nye klæder. Skåle fra Gurli Elbækgaard, skeer i privateje.

Risotto med knoldselleri, gedeost og pære

Comfort food nummer et. Cremet risotto, der smager af vinter, med knoldselleri, cremet gedeost, pære og timian.

4 personer

Det skal du bruge:

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille knoldselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 g risottoris
  • 2 dl hvidvin
  • 1 ¼ liter bouillon, fx grønsags-
  • bouillon fra A. Vogel
  • 150 g blød gedeost
  • 3 spsk. friskhakket timian
  • reven skal af 1 økologisk citron
  • salt og peber
  • 2 pærer

Sådan gør du:

  1. Hak løget.
  2. Skræl knoldselleri, og skær i mundrette stykker.
  3. Varm olien i en slip let-pande, og steg løg, presset hvidløg og knoldselleri et par minutter. Tilsæt risottoris, og vend godt rundt.
  4. Hæld vinen på risene, og lad den fordampe. Spæd gradvist til med bouillon, og lad risene simre, mens væden langsomt absorberes. Det tager ca. 20 min.
  5. Tilsæt gedeost og hakket timian, og vend godt rundt.
  6. Smag risottoen til med salt og peber, og servér med drys af reven citronskal.
  7. Skær pærerne i både eller tern, og top på risottoen.