© Anders Schønnemann

Nem spicy kylling med smag af Mellemøsten

Lav en lækker og simpel aftensmad, der smager af meget - og af mere.

Nem spicy kylling med smag af Mellemøsten

Denne ret ser muligvis ikke ud af meget, men den smager fantastisk. Enkel og med et lækkert mellemøstligt twist.

4 personer

Det skal du bruge:

Tahindressing:

  • 2 spsk. tahin
  • 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. koldt vand
  • Salt og peber

Kylling og romanesco:

  • 250 g kyllingebrystfilet
  • 1 romanesco
  • 1 chili
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g rosiner
  • Salt og peber
  • 50 g nødder

Tilbehør

  • Kogte ris eller fladbrød

Sådan gør du
Rør tahin, citronsaft, og presset hvidløg sammen i en skål
Tilsæt olie og spæd til med vand, indtil dressingen er flydende
Smag til med salt og peber
Skær kylling i strimler
Del romanesco i mindre buketter
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint
Stød krydderierne i en morter
Kom krydderierne på en stor varm pande og rist til de dufter
Tilsæt olie og steg ved god varme kyllingestykkerne sammen med romanesco i ca. 5 min
Tilsæt rosiner og steg et kort øjeblik
Smag til med salt og peber
Anret salaten, drys med hakkede nødder, og dryp tahindressing over
Servér evt. med kogte ris