
Nem spicy kylling med smag af Mellemøsten
Lav en lækker og simpel aftensmad, der smager af meget - og af mere.
AfNem spicy kylling med smag af Mellemøsten
Denne ret ser muligvis ikke ud af meget, men den smager fantastisk. Enkel og med et lækkert mellemøstligt twist.
4 personer
Det skal du bruge:
Tahindressing:
- 2 spsk. tahin
- 1 citron
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. koldt vand
- Salt og peber
Kylling og romanesco:
- 250 g kyllingebrystfilet
- 1 romanesco
- 1 chili
- 1 tsk. fennikelfrø
- 1 tsk. spidskommen
- 2 spsk. olivenolie
- 50 g rosiner
- Salt og peber
- 50 g nødder
Tilbehør
- Kogte ris eller fladbrød
Sådan gør du
Rør tahin, citronsaft, og presset hvidløg sammen i en skål
Tilsæt olie og spæd til med vand, indtil dressingen er flydende
Smag til med salt og peber
Skær kylling i strimler
Del romanesco i mindre buketter
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint
Stød krydderierne i en morter
Kom krydderierne på en stor varm pande og rist til de dufter
Tilsæt olie og steg ved god varme kyllingestykkerne sammen med romanesco i ca. 5 min
Tilsæt rosiner og steg et kort øjeblik
Smag til med salt og peber
Anret salaten, drys med hakkede nødder, og dryp tahindressing over
Servér evt. med kogte ris