Nem spicy kylling med stegt romanesco, rosiner, nødder og tahin

Lav en lækker og simpel aftensmad, der smager af meget - og af mere.

© Anders Schønnemann

## Opskrift på spicy kylling med stegt romanesco, rosiner, nødder og tahin Opskrift til 4 personer Denne ret ser muligvis ikke ud af meget, men den smager fantastisk. Enkel og med et lækkert mellemøstligt twist.

TAHINDRESSING tahin 2 spsk. citron 1 hvidløg 1 fed olivenolie 2 spsk. koldt vand 2 spsk. salt og peber

SPICY KYLLING MED ROMANESCO kyllingebrystfilet 250 g romanesco 1 stk. chili 1 stk. fennikelfrø 1 tsk. spidskommen 1 tsk. olivenolie 2 spsk. rosiner 50 g salt og peber nødder 50 g

TILBEHØR Kogte ris eller fladbrød

### Sådan gør du Rør tahin, citronsaft, og presset hvidløg sammen i en skål. Tilsæt olie og spæd til med vand, indtil dressingen er flydende. Smag til med salt og peber. Skær kylling i strimler. Del romanesco i mindre buketter. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Stød krydderierne i en morter. Kom krydderierne på en stor varm pande og rist til de dufter. Tilsæt olie og steg ved god varme kyllingestykkerne sammen med romanesco i ca. 5 min. Tilsæt rosiner og steg et kort øjeblik. Smag til med salt og peber. Anret salaten, drys med hakkede nødder, og dryp tahindressing over. Servér evt. med kogte ris.

© Anders Schønnemann

Relaterede Artikler