Nem spicy kylling med smag af Mellemøsten

Lav en lækker og simpel aftensmad, der smager af meget - og af mere.

© Anders Schønnemann

Nem spicy kylling med smag af Mellemøsten

Denne ret ser muligvis ikke ud af meget, men den smager fantastisk. Enkel og med et lækkert mellemøstligt twist.

4 personer

Det skal du bruge:

Tahindressing:

  • 2 spsk. tahin
  • 1 citron
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. koldt vand
  • Salt og peber

Kylling og romanesco:

  • 250 g kyllingebrystfilet
  • 1 romanesco
  • 1 chili
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. olivenolie
  • 50 g rosiner
  • Salt og peber
  • 50 g nødder

Tilbehør

  • Kogte ris eller fladbrød

Sådan gør du
Rør tahin, citronsaft, og presset hvidløg sammen i en skål
Tilsæt olie og spæd til med vand, indtil dressingen er flydende
Smag til med salt og peber
Skær kylling i strimler
Del romanesco i mindre buketter
Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint
Stød krydderierne i en morter
Kom krydderierne på en stor varm pande og rist til de dufter
Tilsæt olie og steg ved god varme kyllingestykkerne sammen med romanesco i ca. 5 min
Tilsæt rosiner og steg et kort øjeblik
Smag til med salt og peber
Anret salaten, drys med hakkede nødder, og dryp tahindressing over
Servér evt. med kogte ris

Relaterede Artikler