Grøn Fritatta
© Tia Borgsmidt

Nem hverdagsret: Grøn fritatta mexi-style

Fritatta er en genial “tøm grøntsagsskuffen”-ret. Med forskellige grøntsager og evt. lidt rester kan du hurtigt fremtrylle en lækker mættende hverdagsret, som stimulerer både øjet og ganen.

Grøn fritatta mexi-style

Fritatta er en ovenbagt æggekage med en masse lækkert fyld. Denne mexicanske version er fyldt med kartofler, spinat og hvidløg og toppet med majs, cherrytomater og avocado. Servér fritattaen, som den er eller sammen med rugbrød eller salat.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Grøn fritatta

  • ¼ kg kogte kartofler
  • ½ løg
  • ½ fed hvidløg
  • 100 g babyspinat
  • ½ olivenolie
  • 4 æg
  • ½ mælk
  • ½ hel mozzarella
  • flagesalt og peber

Mexi-topping

  • 1 majskolber
  • 1 modne avocadoer
  • ¼ saft af citron
  • ½ rød chili
  • ½ lille løg
  • 50 g cherrytomater
  • 1 spsk. olivenolie
  • flagesalt og peber

Tilbehør

  • brød
  • ½ bakke karse

Sådan gør du

Grøn fritatta

  1. Tænd ovnen på 200o varmluft.
  1. Skær kartoflerne i skiver.
  1. Pil og hak løget.
  1. Pres hvidløget.
  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Varm olien på en pande, som tåler at komme i ovnen, og steg løg og hvidløg.
  1. Tilsæt kartofler, og steg et par minutter.
  1. Tilsæt spinat, og lad den falde lidt sammen.
  1. Rør æg sammen med mælk, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Hæld æggemassen på panden, og vend forsigtigt rundt, så fyldet fordeler sig.
  1. Top med findelt mozzarella, og bag fritattaen i ovnen i ca. 20 min., til den er gylden.
  1. Imens klargøres topping.

Mexi-topping

  1. Fjern blade og skæg fra majskolberne, og kog kolberne i 5 min.
  1. Afdryp, og skær majsene fra kolberne.
  1. Halvér avokadoer, fjern stenene, og skær avokado i tern.
  1. Pres citronsaft over.
  1. Flæk chilien, og skrab kernerne ud.
  1. Pil og hak løget.
  1. Vend majs med avokado, løg, chili, halverede tomater og olivenolie.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Top fritattaen med mexi-topping, og drys karse over.
  1. Servér med brød.