
Nem græskarsuppe alle kan lave – og lide
Denne fyldige og cremede græskarsuppe med valnødde-dukkah er let at lave og som skabt til den danske vinter.
AfCamilla Drost/Atelier Ea
Jeg ville egentlig have haft bagt en kage for at fejre, at bloggen har skiftet navn til Atelier Ea, men det kolde vintervejr fik mig i stedet til at lave en lækker suppe. For mig er suppe ikke bare suppe. Det er en kunstart.
Kunsten at forvandle nogle få simple ingredienser til en symfoni af smag og varme. Og på samme tid er suppe både forretten til en middag med gode venner og det, jeg serverer for min familie på en kold vinteraften.
Græskarsuppe med Valnødde-Dukkah
Ingredienser
Til suppen
- 1 Hokkaido-græskar (1,2 kg – 1,5 kg)
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 fed sort hvidløg
- 1 teskefuld røget paprika
- 1 teskefuld spidskommen
- ¼ saltet citron (indsæt link til min opskrift på Bobedre.dk med saltede citroner)
- 400 ml grøntsagsbouillon
- 100 ml fløde (kan erstattes af bouillon eller kokosmælk)
Til dukkah
- 50 gram valnødder
- 50 gram sesamfrø
- 2 spiseskefulde spidskommen
- 2 spiseskefulde korianderfrø
- 1 teskefuld havsalt