Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Linsesuppe med pære og pancetta

En cremet suppe med sprød pancetta og syrlig pære, der bare smager af mere.

suppe cremet opskrift linsesuppe

© Ulf Svane

Linsesuppe med pære og pancetta

Retten sælger ikke ligefrem på navnet, men bare vent til du har smagt den. Suppen er så velsmagende og fyldig, at man kun drømmer om mere.

4 personer

Det skal du bruge:

Linsesuppe

  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. rød karrypasta
  • 1 fed hvidløg
  • 200 g linser fra Puy
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime
  • salt og peber

Topping

  • 100 g pancetta
  • 2 pærer

Tilbehær

  • Groft brød

Sådan gør du:

Linsesuppe

  1. Hak løget. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta og svits løg og presset hvidløg
  2. Skyl linserne og afdryp
  3. Kom linser og bouillon i gryden, og kog i ca. 30 minutter
  4. Blend suppen, men sørg for, der stadig er lidt linser i suppen
  5. Tilsæt kokosmælk, varm op, og smag til med limesaft, salt og peber

Topping

  1. Fordel pancetta på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 °
  2. Skær pærerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær pærerne i både
  3. Anret suppen i skåle, og top med pærer og panchetta
  4. Servér med brød

Relaterede Artikler