Hovedret —
Linsesuppe med pære og pancetta
En cremet suppe med sprød pancetta og syrlig pære, der bare smager af mere.
Tekst — Lone Kjær
Linsesuppe med pære og pancetta
Retten sælger ikke ligefrem på navnet, men bare vent til du har smagt den. Suppen er så velsmagende og fyldig, at man kun drømmer om mere.
4 personer
Det skal du bruge:
Linsesuppe
- 1 løg
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. rød karrypasta
- 1 fed hvidløg
- 200 g linser fra Puy
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 1 lime
- salt og peber
Topping
- 100 g pancetta
- 2 pærer
Tilbehær
- Groft brød
Sådan gør du:
Linsesuppe
- Hak løget. Varm olien i en gryde, og tilsæt karrypasta og svits løg og presset hvidløg
- Skyl linserne og afdryp
- Kom linser og bouillon i gryden, og kog i ca. 30 minutter
- Blend suppen, men sørg for, der stadig er lidt linser i suppen
- Tilsæt kokosmælk, varm op, og smag til med limesaft, salt og peber
Topping
- Fordel pancetta på en bageplade med bagepapir, og steg den sprød i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 °
- Skær pærerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær pærerne i både
- Anret suppen i skåle, og top med pærer og panchetta
- Servér med brød