Linsesuppe med citronolie og parmesan

Det er ikke verdens smukkeste suppe, men den smager fantastisk. Jeg foretrækker at bruge grønne puy-linser, men du kan godt vælge andre typer i stedet.

© Anders Schønnemann

null

4 personer løg 1 stk. gulerødder 2 stk. olivenolie 1 spsk. stødt karry 1 tsk. hvidløg 1 fed bacon 100 g i tern grønne linser 200 g puy el.lign. grøntsagsbouillon 1,5 l fløde 21⁄2 dl salt og peber olivenolie 2 spsk. økologisk citron 1 stk. parmesanost bredbladet persille 4 kviste groft brød • Hak løget. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. • Varm olien i en gryde, og brun karryen af. • Tilsæt løg, gulerødder, presset hvidløg og bacon, og steg et par minutter. • Skyl linserne, og afdryp. Kom linser og bouillon i gryden, og kog i ca. 30 min. • Tilsæt fløde, og varm op. Smag suppen til med salt og peber. • Rør olie med citronskal og saft. • Top suppen med citronolie, parmesanflager og bredbladet persille, og servér med brød.