
Linsesuppe med citronolie og parmesan
Det er ikke verdens smukkeste suppe, men den smager fantastisk. Jeg foretrækker at bruge grønne puy-linser, men du kan godt vælge andre typer i stedet.
AfLone Kjær
Linsesuppe med citronolie og parmesan
4 personer
Det skal du bruge:
- løg 1 stk.
- gulerødder 2 stk.
- olivenolie 1 spsk.
- stødt karry 1 tsk.
- hvidløg 1 fed
- bacon 100 g i tern
- grønne linser 200 g puy el.lign.
- grøntsagsbouillon 1,5 l
- fløde 21⁄2 dl
- salt og peber
- olivenolie 2 spsk.
- økologisk citron 1 stk.
- parmesanost
- bredbladet persille 4 kviste
- groft brød
Sådan gør du:
- Hak løget. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
- Varm olien i en gryde, og brun karryen af.
- Tilsæt løg, gulerødder, presset hvidløg og bacon, og steg et par minutter.
- Skyl linserne, og afdryp. Kom linser og bouillon i gryden, og kog i ca. 30 min.
- Tilsæt fløde, og varm op. Smag suppen til med salt og peber.
- Rør olie med citronskal og saft.
- Top suppen med citronolie, parmesanflager og bredbladet persille, og servér med brød.