Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Linsesuppe med citronolie og parmesan

Det er ikke verdens smukkeste suppe, men den smager fantastisk. Jeg foretrækker at bruge grønne puy-linser, men du kan godt vælge andre typer i stedet.

© Anders Schønnemann

Linsesuppe med citronolie og parmesan

4 personer

Det skal du bruge:

  • løg 1 stk.
  • gulerødder 2 stk.
  • olivenolie 1 spsk.
  • stødt karry 1 tsk.
  • hvidløg 1 fed
  • bacon 100 g i tern
  • grønne linser 200 g puy el.lign.
  • grøntsagsbouillon 1,5 l
  • fløde 21⁄2 dl
  • salt og peber
  • olivenolie 2 spsk.
  • økologisk citron 1 stk.
  • parmesanost
  • bredbladet persille 4 kviste
  • groft brød

Sådan gør du:

  1. Hak løget. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern.
  2. Varm olien i en gryde, og brun karryen af.
  3. Tilsæt løg, gulerødder, presset hvidløg og bacon, og steg et par minutter.
  4. Skyl linserne, og afdryp. Kom linser og bouillon i gryden, og kog i ca. 30 min.
  5. Tilsæt fløde, og varm op. Smag suppen til med salt og peber.
  6. Rør olie med citronskal og saft.
  7. Top suppen med citronolie, parmesanflager og bredbladet persille, og servér med brød.

Relaterede Artikler