© Anders Schønnemann

Letsprængt andebryst med kartofler og spinat i gremolatasky

En smule salt og sukker gør en verden til forskel, når det gnides på andebrystet aftenen i forvejen og gør kødet ekstra saftigt og smagfuldt. En super delikat opskrift.

Opskrift til 4 personer

andebryster 3 stk.
salt 1½ tsk.
sukker 1½ tsk.
nye kartofler 1 kg
smør
hakket persille 6 spsk.
finthakket rødløg 2 spsk.
økologisk citron 1 stk.,
skrællen heraf.
hvidløg 1 fed
babyspinat 4 håndfulde

Dagen før: Drys salt og sukker på andebrysternes kødside, og læg dem i en plasticpose i køleskabet. På dagen: Kog og pil kartoflerne. Sæt ovnen på 250 grader. Dub andebrysterne tørre med køkkenrulle, og læg dem i et smurt, ildfast fad. Steg kødet i ovnen i ca. 12 minutter, eller til sværen er gylden. Skru ned til 200 grader, og lad kødet stege i ca. 10 minutter mere. Smelt smør i en pande, og rist kartoflerne heri. Vend til sidst kartoflerne med persille, rødløg, revet citronskal, finthakket hvidløg og salt på panden. Tag fra varmen, vend kartoflerne med spinaten og server med andebryst. skåret i små stykker.