Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Letsprængt andebryst med kartofler og spinat i gremolatasky

En smule salt og sukker gør en verden til forskel, når det gnides på andebrystet aftenen i forvejen og gør kødet ekstra saftigt og smagfuldt. En super delikat opskrift.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

andebryster 3 stk.
salt 1½ tsk.
sukker 1½ tsk.
nye kartofler 1 kg
smør
hakket persille 6 spsk.
finthakket rødløg 2 spsk.
økologisk citron 1 stk.,
skrællen heraf.
hvidløg 1 fed
babyspinat 4 håndfulde

Dagen før: Drys salt og sukker på andebrysternes kødside, og læg dem i en plasticpose i køleskabet. På dagen: Kog og pil kartoflerne. Sæt ovnen på 250 grader. Dub andebrysterne tørre med køkkenrulle, og læg dem i et smurt, ildfast fad. Steg kødet i ovnen i ca. 12 minutter, eller til sværen er gylden. Skru ned til 200 grader, og lad kødet stege i ca. 10 minutter mere. Smelt smør i en pande, og rist kartoflerne heri. Vend til sidst kartoflerne med persille, rødløg, revet citronskal, finthakket hvidløg og salt på panden. Tag fra varmen, vend kartoflerne med spinaten og server med andebryst. skåret i små stykker.

Relaterede Artikler