Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lav dine egne mini Beef Wellingtons

Gordon Ramsay er berømt for sine Beef Wellingtons, men nu kan du selv imponere dine gæster, med denne lækre opskrift på mini Beef Wellingtons.

Beef Wellingtons vil uden tvivl glæde dine gæster

© istockphoto

Er du træt af at du kun kan få Beef Wellington, når du inviterer et større middagsselskab? Nedenfor kan du finde en video som i deltaljer viser, hvordan du få kreeret de små lækre Beef Wellingtons. Og ja, det er helt okay at spise Beef Wellington selvom du kun har inviteret dig selv og kæresten til spisning.

Opskrift på mini Beef Wellingtons

(til 2 personer)

Indgredienser

  • 2 stk. Filet Mignon, med en højde på ca. 5-5,5 cm (En samlet vægt på omkring 400g)

  • 1 spsk vegetabilsk olie

  • 3 spsk usaltet smør

  • 6 fintsnittet Baby Bella svampe

  • 3 ¼ dl. fintsnittet løg

  • 1 fintsnittet hvidløg

  • 0,5 tsk salt

  • 0,5 tsk peber

  • 1 dl. tør sherry

  • 1 kvist af frisk timian

  • 1 spsk frisk hakket persille

  • 1 rulle filodej

  • 1 spsk Dijon sennep

  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Opvarm pande og tilsæt olie

  2. Gnid kødet med salt og peber

  3. Når panden er rigtig varm bruner du kødet, højst 1-2 minutter på hver side. Tag panden af varmen og stil kødet over på en tallerken og lad det trække i køleskabet.

4. Afkøl panden så den når en medium temperatur. Tilsæt smør, svampe, løg, hvidløg, salt og peber. Steg indtil svampene er bløde og løgene gennemsigtige. Svampeblandingen skal helst være fri for væske.

  1. Tilsæt sherry og timian, og steg indtil sherry'en småkoger. Smag til med ekstra salt og peber.

  2. Tag svampeblandingen af og lad det afkøle i køleskabet. Tilføj finthakket persille.

  3. Rul filodej ud på bordet og skær over på midten så du får 2 rektangulære stykker.

  4. Tag kødet ud af køleskabet og smør med Dijon sennep på begge sider.

  1. Tag svampeblandingen ud af køleskabet og put en spsk af blandingen midt på filodejen. Placer herefter din bøf ovenpå på svampeblandingen. Top igen med en spsk af svampeblandingen.

  2. Fold langsiden af filodejen over steaken og forsegl enderne så saften bliver inde i indpakningen.

  3. Forvarm ovnen til 220 grader. Imens ovnen varmer putter du pakkerne i fryseren. (Har du en god stegepande, som kan tåle ovnvarme, kan du sagtens bruge denne til at stege pakkerne i ovnen)

  4. Når ovnen når sin temperatur tager du pakkerne ud af fryseren og smøre dem med pisket æg. Herefter putter du pakkerne i ovnen.

  5. Lad pakkerne bage i omkring 25 minutter, indtil filodejen får en gylden/brun nuance. Bruger du stegetermometer skal kødet have en central varme på ca. 60 grader.

  6. Tag kødet ud af ovnen og gør klar til at servere. Du skal blot skære pakken midten over så man kan se kødets røde midte og den lækre svampeblanding.

TIP: Har du travlt kan du sagtens lave denne ret på forhånd. Følg opskriften til step 9.

Relaterede Artikler