Lækker opskrift på pasta med pocheret æg og knust sprød pancetta

Gå på opdagelse i det italienske køkken med denne opskrift, hvor pasta med forårsgrønt får følgeskab af et pocheret æg og knust pancetta.

Pasta med forårsgrønt

Tallerken fra Lyngby Porcelæn.

© Stine Christiansen

Pasta med forårsgrønt, pocheret æg og knust sprød pancetta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Det skal du bruge

  • 75 g sukkerærter
  • ½ bundt forårsløg
  • ½ bundt grønne asparges
  • 12 g smør
  • Salt og friskkværnet peber
  • 200 g båndpasta
  • 2 æg (str. M/L)
  • ½ tsk. eddike
  • ⅓ dl olivenolie
  • 7½ g persilleblade
  • 2½ g klippet purløg
  • 2 skiver pancetta
  • Parmesan og urter

Sådan gør du

  1. Snit sukkerærterne på langs.
  1. Snit forårsløg og asparges i lidt mindre stykker.
  1. Sautér grøntsagerne 1-2 min. i smør og krydr med salt og peber.
  1. Kog pastaen al dente som anvist på emballagen.
  1. Blend olie, persille og purløg.
  1. Bring en gryde med vand i kog og tilsæt 1 tsk. eddike samt lidt salt.
  1. Pisk godt i vandet, slå æggene ud, og kom dem ned i vandspiralen.
  1. Lad dem simre ca. 3 min.
  1. Bland den friskkogte pasta med grøntsagerne, og fordel i dybe tallerkener.
  1. Dryp med olie, og placér æggene ovenpå.
  1. Drys med knus pancetta, riv lidt parmesan henover, og pynt med urter.
  1. Servér straks.