forårsminestrone
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Lækker og lynhurtig forårsminestrone smækfyldt med vitaminer

Tøm gerne ud i grøntsagsskuffen, og nyd suppen med lidt brød som tilbehør.

Lækker forårsminestrone

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Minestrone

  • 1⁄2 spidskål
  • 6 grønne asparges
  • ½ løg
  • 1 porrer
  • 150 g ærter i bælg
  • 50 g babyspinat
  • ½ spsk. olivenolie
  • ½ spsk. stødt fennikelfrø
  • ½ fed hvidløg
  • ¾ l grøntsagsbouillon
  • flagsalt og peber
  • ½ citron, revet skal
  • ½ bundt dild

Sådan gør du

Minestrone

  1. Fjern de yderste blade af kålen og stokken, og snit kålen fint.
  1. Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær dem i snitter.
  1. Pil løget, og skær det i tynde både.
  1. Snit porrerne, og rens dem godt.
  1. Bælg ærterne.
  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Varm olien i en gryde.
  1. Tilsæt fennikelfrø, og brun løget et kort øjeblik.
  1. Tilsæt presset hvidløg, løg, porrer, kål og asparges, og vend rundt.
  1. Hæld bouillon på grøntsagerne, og damp dem i ca. 3 min.
  1. Tilsæt babyspinat og ærter, og tag gryden af varmen.
  1. Smag til med flagesalt, peber og citronskal.

Servering

  1. Anret suppen i skåle, og drys med hakket dild.