Simre kylling
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kylling i riesling med estragon, løg, spinat og svampe

Gryderetter er sjældent hverdagsmad, men med en rest rieslingvin, masser af grønt og lidt kyllingebryst er der nem simremad, som smager af forår.

Kylling i riesling med estragon, løg, spinat og svampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 50 g skalotteløg
  • 50 g rødløg
  • 250 g svampe
  • 100 g babyspinat
  • 125 g kyllingebryst i skiver
  • 1 spsk. smør
  • flagsalt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste estragon
  • ½ laurbærblad
  • 1½ dl rieslingvin
  • 1½ dl bouillon
  • 1 tsk. majsstivelse
  • ¼ dl vand

Sådan gør du

Kylling i riesling

  1. Pil løgene, og halvér dem. Børst svampene rene.
  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  1. Skær kyllingestykkerne i mindre stykker, og brun i smørret.
  1. Krydr med flagesalt og peber.
  1. Tilsæt løg og svampe, og steg et par minutter.
  1. Tilsæt presset hvidløg, estragon og laurbærblad, og hæld rieslingvin på.
  1. Kog op, og tilsæt bouillon.
  1. Lad retten simre i ca. 15 min.
  1. Rør majsstivelse med vand, og rør i gryden, så saucen jævnes lidt.
  1. Tilsæt spinat, og lad den falde lidt sammen.

Servering

Servér gryderetten med lidt surdejsbrød og evt. kogte fuldkornsris eller en salat.